Cumartesi Haydi kampa gidiyoruz!

Haydi kampa gidiyoruz!

04.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karavanla çıkılan ya da çadırda, bungalovda konaklanan kamp tatili yaz sezonunda değişiklik arayanlar için güzel bir seçenek. Türkiye’nin farklı yerlerinde, muhteşem manzaranın eşliğinde, doğanın göbeğinde güzel bir tatil yapmak isteyenler için hem mekanları araştırdık hem de kampa giderken yanınızda götürmeniz gereken malzemeler için önerilerimizi sıraladık

Haydi kampa gidiyoruz

Fethiye - Kelebekler Vadisi

Haberin Devamı

Yamaç paraşütü de var
Kelebekler Vadisi İşletmesi, Fethiye’de hem denize girebileceğiniz hem de gizemli bir koyda tabiatın tadını çıkarabileceğiniz bir kamp yeri. İsterseniz alana yakın Babadağ’da yamaç paraşütü deneyimi de yaşayabilirsiniz. Tesiste
şu ara kampanya da var; iç bölgede küçük çadırlarda konaklama; akşam yemeği ve sabah kahvaltısı dahil kişi başı 50 lira. Ayrıca tesisteki bungalovları da kullanabilirsiniz. Ücretleri günlük 90-120 lira arasında.

Bolu - Yedigöller Milli Parkı

İster fotoğraf çekin ister balık tutun
Bolu sınırları içindeki Yedigöller Milli Parkı özel coğrafyasıyla kamp yapmak için ideal yerlerden biri. Burada kamp yaparken fotoğraf çekebilir, uzun yürüyüşlere çıkabilir, oltayla balık (olta parası 20 lira) tutabilirsiniz. Çadır ve karavanla konaklamaya uygun. Burada her şeyi kendiniz temin ediyorsunuz. Kamp alanında elektrik yok. Giriş ücreti
4 kişilik çadır için 20, karavan için 25 lira. Öğrenciye yüzde 50 indirim var.

Haberin Devamı

Yalova, Çınarcık Erikli Yaylası Kamp Alanı

Kendi halinizde bir tatil
Erikli Yaylası denizden 600 metre yükseklikte, çadır kampı yapmak için uygun yerlerden biri. Bölgede geniş düzlükler, sık ormanlar, bir dere, üç büyük şelale var. Yaz aylarında bölgedeki iki şelalede yüzme imkanı da var. Burası çeşmelerin, pınarların olduğu, kendi çadırınızı götürebileceğiniz, kendi halinizde doğanın içinde kamp yapabileceğiniz ücretsiz bir yer.

Bozcaada - Ada CampIng

Farklı bir ada deneyimi
Bozcaada’nın merkezindeki pansiyonları tercih etmek istemeyenler için adanın güneyinde, çam ağaçlarının altında bir kamp alanı var. Deniz kamp alanına 200 metre uzaklıkta. Burada kendi çadırınızı götürüp kişi başı 25 lira ya da oradan kiralayarak 35 lira ödeyebilirsiniz. Ayrıca bungalovlarda kalma imkanı da var. Fiyatlar kişi başı 50-60 lira. Alanda mangal yapabilir ya da mekanın restoranını kullanabilirsiniz.

Kabak Koyu Kabak Valley Camping

Çadır ya da bungalov
Fethiye’deki Kabak Koyu doğayla masmavi denizin buluştuğu bir başka nokta. Bölgenin işletmelerden Kabak Valley Camping’de beş adet karyolalı bazalı çadır ve kendi çadırlarıyla gelenler için çadır alanı mevcut. Ayrıca tesiste
13 adet duş ve tuvaleti olan bungalov var. Fiyatlar kahvaltı ve akşam yemeği dahil odalar için günlük kişi başı 85 ve 110; iki-üç kişilik çadır için kişi başı 60; kendi çadırlarıyla gelenler için kişi başı 45 lira.

Haberin Devamı

Olimpos - Kadir’in Ağaç Evleri

Maviye doyacaksınız
Kamp konusunda en ünlü yerlerden biri de Olimpos. Burada hem yeşile hem tarihe hem de denizin mavisine doyabilirsiniz. Olimpos’un bilinen kamp alanlarından Kadir’in Ağaç Evleri’nde fiyatlar kendi çadırınızı getirmeniz halinde kahvaltı ve akşam yemeği dahil 25 lira. Bungalov, ağaç ev veya dorm dedikleri yerlerde de kalabilirsiniz. Fiyatlar özelliklerine göre günlük kişi başı
40 ile 80 lira arasında.

Şile - Sahilkamp İstanbul

Şehre yakın kaçış alanı
İstanbul’dan fazla uzaklaşmak isteyemeyenler Sahilkamp İstanbul’u tercih edebilirler. Çam ağaçlarının altında, denize 200 metre uzaklıktaki alanda kendi çadırınızı kurabilir (25 lira) veya işletmeden çadır kiralayabilirsiniz (35 lira). Ayrıca bungalov imkanı da var. Fiyatları ise iki kişi için hafta içi 125, hafta sonu 150 lira. Buraya kendi yiyecek içeceğinizi getirebilir veya işletmenin yemek servisinden yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kazdağları - Hızır Kamp

Oksijen deposu
Kazdağları ülkemizin oksijen deposu bölgelerinden. Kirişlik Vadisi’nin eteğindeki Hızır Kamp’ta kendi çadırınızı götürerek günlük kişi başı 70 liraya konaklayabilirsiniz. Ayrıca ortak duş ve tuvaletli iki veya üç kişilik ağaç evler (kişi başı 90 lira) ile oda içinde banyo ve tuvaletin olduğu taş ve ahşap evler (kişi başı 135 lira) seçenekler arasında. Fiyatlara kahvaltı ve akşam yemeği dahil. Kampta kredi kartı geçmiyor.

Yanımıza neler almalıyız?

- Çadır:Eğer çadırda kalacağınız bir kamp yapacaksanız iyi bir çadırınızın olması şart. Boyutu kaç kişi kalacağınıza göre size kalmış. Altında mat denilen malzemenin ve girişinde sineklik olmasına özen gösterin yeterli. Decathlon’da iki kişilik Aprenaz çadır 90 lira.

Haberin Devamı

- Mat:Toprağa, kuma, taşa istediğiniz her yere rahatlıkla oturabilmeniz için mat almanızı tavsiye ederiz.

- Uyku tulumu:“Yazın sıcakta ne yapacağım tulumu!” demeyin ve her ihtimale karşı bir tane edinin. Decathlon’da fiyatlar ortalama 45 liradan başlıyor. Daha fazla parayı gözden çıkaranlar ise k2outdoor.com.tr ya da adrenalinoutdoor.com adreslerine bakabilir.

- Çanta:Kamp çantaları normal çantalara kıyasla hem ebat olarak büyük hem işlevsel. Gerekli her şeyi tek bir yerde taşımanız kampınızı kolaylaştırabilir.
n11.com’da Rocktrail sırt çantasının indirimli fiyatı 130 lira.

- Mangal:Kamp yapıyorsanız muhtemelen mangal da yapacaksınızdır. Carrefour, Metro gibi yerlerden mangal bulabileceğiniz gibi kamp alanlarına yakın marketlerde ve kasaplarda yaklaşık 20 liraya uygun mangallar satılıyor.

- Çakı:Dikkatli olmak koşuluyla yanınızda keskin bir alet bulundurabilirsiniz. Kapalı kutuları açmak, çalı çırpı kesmek için işinize yarayabilir. Victorinox Çakı D&R’da 61 lira.

- Sinek ilacı:Malum kamplar doğal ortamlar. Mevsim de yazsa sinek ve haşereler sorun olabilir. Raid, Detan gibi markaların sinek kovar fiyatları 6 liradan başlıyor.

- İp:İp deyip geçmeyin; kamp alanında çadırı sabitlemekten malzemelerinizi bir arada tutmaya kadar pek çok işe yarayabilir. Hatta kampta hamak keyfi yapmak isteyenler olursa hamak bağlamak için de kullanılabilir.

- Taşınabilir şarj:İletişim dışında harita olarak da kullandığımız telefonlarımız için mutlaka taşınabilir şarjlardan bulundurmanızı öneriyoruz. Urbanrevolt power bank şarj aleti Teknosa’da 30 lira.

- Yeme-içme malzemeleri:Kamp yapacağınız süreye göre yanınıza almanız gerekenler değişiyor. Bir-iki günlük bir kampsa plastik tabak, çatal-bıçak gibi malzemeler yeterli olabilir. Ama uzun süreliyse, mangal dışında yemekler de yapacaksınız demektir. Bunun için yanınıza minik bir ocak, tencere gibi malzemeler almanız gerekebilir. Kovar çakmak gazlı katlanabilir ocak fiyatları gittigidiyor.com’da
70 liradan başlıyor.

- Yemek:Eğer uzun süreli bir kampa gidiyorsanız yanınıza peynir, et-tavuk gibi çabuk bozulan şeyler alamazsınız. Onun yerine mini ocakta pişirebileceğiniz makarna, bulgur, mercimek gibi ürünleri öneriyoruz. Bozulması nispeten uzun süren patates, havuç, bezelye, ezilmeden korumayı başarırsanız domates gibi sebzeler ve hazır konserve ürünleri de tek yönlü beslenmemeniz açısından kurtarıcı olabilir.

- Aydınlatma:Bazı kamp alanlarında aydınlatma olsa da daha sakin yerleri tercih edenler için ışık sorunu olabilir. O nedenle yanınızda fener, uzun süre dayanan led ışıklı aydınlatmalar almanızda fayda var. Gittigidiyor’da Gold Silver ışıldak 40 lira.

- Katlanabilir sandalye ve masa:Sürekli yerde oturmak bir süre sonra yorucu olabilir. Migros, Decathlon, n11.com gibi pek çok yerde uygun fiyata alabileceğiniz katlanabilir sandalyeler ve masalar var. Sandalye fiyatları ortalama 25-50 lira arası. Masalar 50 liradan başlıyor 200’e kadar çıkıyor.