Cumartesi “Hedefimiz geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek”

“Hedefimiz geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek”

05.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kemer Golf&Country Club Müdürü Natalie Sadıkoğlu “Hedefimiz golf, atlı spor, tenis, basketbol, yüzme ve doğa sporlarında ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarılar getirecek geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek” diyor

“Hedefimiz geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek”

Kemer Golf&Country Club’da (KG&CC) 4-14 yaş arası çocuklara özel spor akademisi başladı.
Akademi ile ilgili sorularımızı cevaplayan Kulüp Müdürü Natalie Sadıkoğlu “Burada çocuklarımıza çok küçük yaşlarında, aralarında ikişer dakikalık mesafe olan çok büyük tesislerde tüm sporları deneme imkanı sunuyoruz” diyor. Çocuklar tüm sporları denedikten sonra yetenekli oldukları alanda profesyonelleşme yolunda ilerliyor. Tüm bu sporlar Belgrad Ormanları’nın kalbinde, şehrin gürültüsünden uzakta yapılıyor.

Haberin Devamı

Kemer Golf&Country Club Akademisi ile hedefiniz nedir?

Hedefimiz golf, atlı spor, tenis, basketbol, yüzme ve doğa sporlarında ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarılar getirecek geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek. Akademide 4-14 yaş aralığındaki çocuklara bütün sporları deneme imkanını sunuyoruz. Tüm sporları deneyerek hangisini yapacağına karar verenler bir sonraki aşamada takım çocuğu haline geliyor. Böylece performans sporcusu oluyorlar.

Akademiden milli takıma uzanan örnekler var mı?

Milli takıma uzanan örneklerimiz hemen hemen tüm alanlarda mevcut. Akademimizde yetişen çocuklarımız sadece yurt içi başarılarıyla değil, yurt dışı başarılarıyla da adlarından söz ettiriyor. Bizim için en büyük gurur kaynağı ise akademide yetiştirdiğimiz çocuklarımızın spor alanlardaki başarılarıyla yurt dışında burslu okuma imkanlarına erişmeleri. Ayrıca tüm spor gruplarını topladığımız zaman üniformamızı taşıyan 200’ün üzerinde lisanslı çocuğumuz var.

Haberin Devamı

“Down sendromlu çocukları sporla kaynaştırıyor, onlara hayvan sevgisi aşılıyoruz”

Çocukların akademiye katılması için üyelik gibi bir önkoşulunuz var mı?

Çocuk akademilerinde üyelik şartımız yok. Ancak; akademi sonrasında hangi
sporu yapacağına karar vererek takım çocuğu haline gelen çocuklarımızın kulübe üye olması gerekiyor. Çünkü performans sporcusu olan bu çocuklar haftanın beş günü burada branşında antrenman yapıyor, bir gün de kondisyon çalışıyor.

Çocuk üyeliği neleri kapsıyor?

Kulüpte çocuklara çok küçük yaşlarında, aralarında ikişer dakikalık mesafe olan çok büyük tesislerde tüm sporları deneme imkanı sunuyoruz. Ayrıca yıl boyunca da çocuk tiyatroları, sihirbaz gösterileri, özel şovlar,
23 Nisan Çocuk Bayramı, Cadılar Bayramı kutlamaları, Paskalya kutlamaları, çocuklara özel yılbaşı partileri, dans dersleri, poni festivali ve özel doğum günü kutlamaları yapılıyor. Çocuklar
bu etkinliklerde yaşıtları ile sosyalleşme şansını da elde ediyor.

Çevre okullarla da işbirliğiniz var mı?

Çevredeki bazı kolejler öğrencilerini bizdeki golf, atlı sporlar gibi sporlarla tanıştırıyor. Çok küçük çocukları da atlarla kaynaştırarak hayvan sevgisini aşılamak için davet ediyoruz. Eyüp Belediyesi’yle de ortaklaşa bir sosyal sorumluluk projesi geliştirdik. Proje kapsamında Down sendromlu çocukları burada ağırlayarak onların sporla kaynaşmasına ve hayvan sevgisi oluşturmasına katkıda bulunuyoruz.

Haberin Devamı

“Hedefimiz geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek”

Kemer Golf&Country Club Müdürü Natalie Sadıkoğlu.

Akademideki spor dalları

* Golf Kulübü: Kemer Golf&Country Club 73 parlık, 6 bin 113 metre uzunluktaki
18 delikli şampiyona sahasıyla golf tutkunlarına eşsiz bir alan sağlıyor. Amerikan Golf Birliği standartlarına uygun olarak hazırlanan golf sahasında her yıl ellinin üzerinde turnuva düzenleniyor.
* Atlı Spor Kulübü: Balkanlar’ın en büyük kapalı maneji ile birlikte 4 kapalı, 2 açık maneje sahip Atlı Spor Kulübü, Belgrad Ormanları’nda at severlere doğa içinde at binme imkanı sunuyor.
* Tenis: Türkiye’nin en çok kapalı korta sahip kulüplerinden biri olan kulüpte, tamamı ısıtma sistemine sahip 7 kapalı, 6 açık kort bulunuyor. Tenis sporunun en temel tekniklerinden en usta vuruşlarına kadar tüm detaylarını kapsayan eğitimlerin sonunda lisans da veriliyor. Kulüp ayrıca basketbol, yüzme ve doğa sporları dallarında da hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Not edin

Yaş gruplarına özel akademi ders programları ve fiyatlar için bilgi alabileceğiniz telefon numaraları:
Golf: (0212) 239 87 20
Atlı spor: (0212) 239 72 00
Yüzme: (0212) 239 76 96
Tenis & basketbol: (0212) 239 86 14