Cumartesi Hem alışveriş hem iftar

Hem alışveriş hem iftar

21.08.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Karagöz ve Hacivat gölge oyunundan kukla tiyatrosuna Aşuk ile Maşuk’tan macuncu ve pamuk helvacıya geleneksel Ramazan eğlenceleri alışveriş merkezlerinde düzenleniyor

Hem alışveriş hem iftar

Ekonomik mönü
Ikea’da Ramazan süresince 9.95 TL’lik bir mönü sunulacak. Mönü çorba, salata, köfte, pide, tatlı ve sudan oluşuyor.

Mimar Sinan’ın eserleri üç boyutlu
Osmanlı padişahları I. Süleyman, II. Selim ve III. Murat dönemlerinde baş mimarlık yapan Mimar Sinan’ın eserlerinin üç boyutlu maketleri 5 Eylül’e kadar MetroCity’de sergilenecek. Ayrıca 12 Eylül’e kadar, hafta içi 13.00-15.00, hafta sonu 16.00-18.00 saatleri arasında neyzen dinletisi yapılacak.


İster hamburgecide ister köftecide
-Köfteci Ramiz’in 22 TL’lik mönüsünde iftariyelik tabağı, ana yemek, içecek ve salata yer alıyor. Ana yemek olarak köfte, tavuk ya da sucuk ızgara tercihi yapılabiliyor.
-Pek çok alışveriş merkezinin içinde şubesi bulunan McDonald’s ve Köfteci Ramiz de Ramazan’a özel mönü hazırladı. McDonald’s’dakinde iki adet köfteli dürüm ya da McDippers, patates kızartması, kola, su, keşkül ve çay var. Fiyatı 10,25 TL.

Şerbet ikramı var
ArmoniPark Outlet Center’da, Ramazan geceleri programında fasıl dinletileri, ortaoyunu, mehter, kanto gösterileri ve sema törenleri yer alıyor. Ebeveynler alışveriş yaparken çocukların oyalanması için ise ebru ve tasarım atölyeleri düzenleniyor. Tasarım atölyesinde çocuklar kukla yapmayı öğreniyorlar. Ayrıca iftarını alışveriş merkezinde açanlara şerbet ikram ediliyor.

Mini fayton turu hediye ediyor
Ataköy’deki Airport Outlet Center’dan Ramazan ayı boyunca 100 TL’lik alışveriş yapan herkese iki ya da dört kişilik mini fayton turu hediye ediliyor.

Pişekâr ve Kavuklu’dan ortaoyunu Profilo’da
Kukla şovları, eğlenceli taklitleri ile Pişekâr ve Kavuklu’dan ortaoyunu, Aşuk ile Maşuk gösterileri Ramazan boyunca Profilo Alışveriş Merkezi’nde. Alışveriş merkezinin Ramazan programında çocuklara yönelik Hacivat ve Karagöz kukla atölyesi ile sihirbazlık kursu da var.

Semazen gösterisi
İstanbul Optimum Outlet Ramazan ayı etkinlik programında her cuma geleneksel kıyafetli DJ eşliğinde fasıl müziği çalınacak. Ayrıca her cumartesi semazen gösterileri düzenlenecek.

Karikatürünü yaptır
İstinyePark Ramazan ayı boyunca kaligrafi atölyesini her gün, ebru atölyesini her pazar Caffe Nero önünde kuruyor. Karikatüristler atölye çalışmasına katılanların karikatürlerini yapacak.

100’e yakın etkinlik
Town Center’da mehteran açılış konseri ile başlayan Ramazan eğlenceleri boyunca; Aşuk ile Maşuk, Karagöz-Hacivat, Ortaoyunu ve İbiş Kukla Tiyatrosu gibi 100’e yakın etkinlik misafirlerle buluşacak.

Alışverişini yap, Çırağan Palace’ta iftar kazan
3 Eylül’e kadar hafta içi alışverişlerini Tepe Nautilus’ta yapanlar, hafta sonu iftarını Çırağan Palace Kempinski Tuğra Restaurant’ta yapma şansı kazanacak. Kampanyaya katılmak için alışveriş fişleri ile kampanya masasına kayıt olmak gerekiyor.

Ücretsiz yazlık sinema
Ramazan ayı boyunca fasıl, kukla tiyatrosu, sihirbaz gösterileri, Karagöz ve Hacivat gölge oyunlarına ev sahipliği yapacak olan Deposite Outlet Merkezi’nde yazlık sinema günleri de düzenleniyor. Filmler cuma ve cumartesi akşamları saat 21.30’da başlıyor. Bugün “Buz Devri 3” filmini ücretsiz izlemek mümkün.