Cumartesi Hem tanıdık hem de yeni

Hem tanıdık hem de yeni

31.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cibalikapı Balıkçısı Batı Ataşehir’de açtığı yeni şubesinde klasikleşmiş lezzetlerine yenilerini ekliyor. Her ürünün kendi mutfaklarından çıkmasına önem verildiği mekanda meze ve ara sıcaklar ön planda.

Hem tanıdık hem de yeni

Cibalikapı Balıkçısı Haliç ve Moda’dan sonra Batı Ataşehir’de Varyap Meridien B Blok karşısında yeni şubesini açtı. Girişte, pergole altında bir alan karşılıyor sizi ilk olarak. Öndeki meydanda da masalar olacak yaz döneminde. İçeride bir kış bahçesi bölümü, yan tarafta yeşillikler içinde açık bahçeli kısmı var. Şömineli, ferah bir de kapalı alanı var mekanın. “İç içe birkaç meyhane oldu” diyor mekan sahibi Behzat Şahin.

Haberin Devamı

Şahin yeni şubelerini “Bu mekan tamamen eşim İsmihan Şentürk Şahin’in projesi. Batı Ataşehir gelişmekte olan bir yer. Alanımız geniş; bunun büyük bölümünü mutfağa ve arka plana ayırdık. Mutfak teknolojisine yatırım yaptık. Daha da sağlıklı yemek üretmek için ona göre donandık. Tek elden üretim yapıp standardımızı hep yüksek seviyede tutmak amacımız” diye anlatıyor.

Yeni lezzetler de var

150 çeşide yakın mezenin dönüşümlü olarak sunulduğu mekanda, tepside en az 30 çeşit meze karşılıyor sizi. Yeni lezzetler arasında patlıcanlı ve deniz ürünlü bir ara sıcak olan merzane ile yenilenen gemici pilavları var. Dükkana artık pirinç sokmadıklarını, frigli ve bulgurlu gemici pilavı yaptıklarını; siyez gibi yerel bulgurları tercih ettiklerini anlatıyor Şahin. “Kendi yemediğim hiçbir şeyi mutfağa sokmuyorum. Masalara da bu mutfaktan çıkmayan hiçbir şey gelmez. Sirkemizi, ekmeğimizi bile kendimiz yapıyoruz, tedarikçilerimizi özenle seçiyoruz” diye anlatıyor hassasiyetlerini.

Haberin Devamı

Hem tanıdık hem de yeni

Mutlaka deneyin: Girit ezmesi

İsmihan Şentürk Şahin, Cibalikapı usulü Girit ezmesi ve Antalya mezelerinden Hibeş’i favorilerinden sayarken Behzat Şahin el yazması bir yemek kitabından keşfettiği, en az 250 yıllık bir tarif olan saraylı balık turşusu ile Roma’da bir pazarda keşfettiği ve kendi yorumlarıyla sundukları levrekli kurutulmuş domates dolmasını öneriyor. Tavsiye ettiği bir diğer lezzet olan taramada ise iddialılar: “Yiyebileceğiniz en iyi tarama buradadır, Bizans’tan beri yapılageldiği gibi yapıyoruz.” Bütün kalamar, ahtapot ızgara ve börek türleri ara sıcaklarda öne çıkanlardan. Günlük balık çeşitleri, salata ve tatlılar olarak devam eden menüde yer alan salata seçeneklerinden özellikle yabani otlarla hazırladıkları yeşil salata çok seviliyormuş. Ara sıcak olarak verilen sıcak otlar, asma yaprağında keçi peyniri, istiridye mantarlı bahar böreği gibi seçenekler ile çeşit çeşit sebze ve otla hazırlanan geniş meze menüsüyle mekanda vegan ve vejetaryenler için de seçenek bol...

Ataşehir şubesinde tatlı seçenekleri de artırılmış. Yemeğinize Cibalikapı’ya özel tahin pekmez tatlısı, enginar tatlısı gibi lezzetlerle ya da kalburabastı, irmik tatlısı, kireçte kabak tatlısı, ayva tatlısı gibi lezzetli bir final yapmanız mümkün burada.

Haberin Devamı

Hem tanıdık hem de yeni