Cumartesi Her yaşa uygun zarif tasarımlar

Her yaşa uygun zarif tasarımlar

16.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Berrin Özkan’ın BO Berrin Özkan markasıyla yaptığı tasarımlarını sunduğu mağazası Nişantaşı’nda açıldı. Marka her yaşa uygun zarif tasarımlarıyla aksesuarseverlere hitap ederken, yılbaşı öncesi hediye düşünenler için de uygun bir seçenek...

Her yaşa uygun zarif tasarımlar

Berrin Özkan’ın BO Berrin Özkan markasıyla tasarımlarını sunduğu mağazası Nişantaşı’nda açıldı. 35 yıllık deneyime sahip olan, yıllarca kurumsal firmalara aksesuar üretimi yaptıktan sonra şimdi bunlara kendi markasını da ekleyen Özkan, çok fazla talep aldığı için Nişantaşı’ndaki bu mağazayı açtığını anlatıyor. Markada özellikle zarif takılar ve vintage tarzı ürünleri sevenler için seçenek bol. Kolyeler, choker’lar, broşlar, küpe, yüzük ve bileklik çeşitlerinin yanında erkeklere de aksesuarlar sunuluyor. Hediye almak isteyenlere ise her yaşa ve tarza uygun seçenek bol.

Haberin Devamı

Her yaşa uygun zarif tasarımlar
Çok abartılı olmadan iddialı olmayı başarabilen tasarımların yer aldığı mağazada, bu sezon kolye ve bileklikler ağırlıkta. Tasarımlarda lapis, barok inci, labradorit gibi doğal taşlar, pave diamond elmaslar, altın kaplama ve vintage kaplama metaller ve miyuki boncuklar kullanılıyor. Altın kaplama ürünlerin renklerinin bozulmuyor olmasının en önemli özellikleri olduğunu söylüyor Özkan. Bu sezonun en çok tercih edilen modelleri; arı figürlü kolye, küpe ve broş tasarımları, madalyon kolyeler, kelepçe tipi bileklikler ve halka küpeler. Mercan, turkuaz gibi doğal taşların yer alacağını; bileklik ile küpelerin ağırlığının artacağı daha gösterişli bir yaz koleksiyonu geleceğini öğreniyorum Özkan’dan. Etnik etkiler olacak, tüyler ve deniz kabukları yer alacakmış. Hayvan figürlerinden ise ahtapot ile yusufçuk motifi Özkan’ın favorileri arasında. “Evden aksesuarsız çıkmam” diyen tasarımcı “24 saat tasarım yapsam sıkılmam. En büyük şansım üniversitede başladığım hobimin mesleğim olması” diyor ve takının meslekten öte anlamını da belirtmeden geçmiyor: “Takı sayesinde çok güzel insanlarla tanıştım. Hem alışveriş yapan müşterilerimden hem de Kapalıçarşı’dan. Ki zaten onlar görünmez kahramanlar, trendi belirleyenler...”

Haberin Devamı

Özkan, tasarımlarının her yaşa uygun olduğunu, müşterilerde de özellikle 20-45 yaş grubunun ağırlıkta olduğunu belirtiyor. İş yerinde takılamayacak tarzda tasarımlar yerine daha zarif ürünler yer aldığı için, çalışanların çok fazla tercih ettiğini anlatıyor. Sosyal medyada görüp mağazaya gelenlerin de çok sayıda olduğunu ekliyor. Markanın ürünlerinin fiyatları 80 liradan başlıyor. Bo Berrin Özkan Nişantaşı mağazası haricinde, Göktürk’teki atölyesinde de satış yapan Berrin Özkan’ın tasarımlarını instagram.com/boberrinozkan adresinden görebilir; mağaza ve atölye haricinde Vakkorama, Midnight Express, Hande Haluk Zorlu Center, Maezae Karaköy ile berrinozkan.com üzerinden de satın alabilirsiniz.

Her yaşa uygun zarif tasarımlar

“Broşlara çok fazla talep var”

Sezon trendlerine dair tüyolar alıyorum Özkan’dan: “İri küpeler çok revaçta. Katmanlı takılan kolyeler de öyle. Broşların dönüşü inanılmaz oldu. Çok fazla talep var. Broşlarda ikili üçlü kombinler yapıyoruz, o daha modernleştiriyor. Kot ya da militer ceketlerde çok hoş oluyor. Ceket/paltolarda kollar ve ceplerde kullanılmasını öneriyorum. Favorilerimden biri göz motifli broşlar.”

Haberin Devamı

Sık sık seyahat edip, bütün fuarları takip ettiğini belirten Özkan, trendleri takip ettiklerini fakat kendi çizgilerini bozmadan ilerlediklerini söylüyor. Özkan’ın önem verdiği konulardan biri de çok çeşitli ama az sayıda ürün üretmek. En dikkat ettiği konu ise güvenilirlik. “Müşterilerin buradan mutlu çıkmasının, üründen memnun olmalarının manevi hazzı hiçbir şeye değişilmez” diyor.