Cumartesi Her yol Paris

Her yol Paris

20.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dört Parizyen kadın birlikte yazdıkları kitapta Fransız kadınlarının şıklık sırlarını mizahi bir bakış açısıyla anlatıyor

Her yol Paris

Kocanızı aldatın ve yakalanırsanız mutlaka inkar edin. Kırmızıyla pembeyi birlikte giyin, herkese selam verin ama kimseyle derinlemesine sohbet etmeyin. Çocuklarınızla arkadaş olmayın, güzel bir dadı tutmayı aklınızın ucundan bile geçirmeyin... Sıraladığım öneriler geçtiğimiz aylarda çıkan “How To Be Parisian Wherever You Are” (Nerede Olursanız Olun Parizyen Olmanın Yolları) kitabından.

Eşofman yasak, Ugg’lar günah
Başarılı ve oldukça şık dört Parizyen kadın; Audrey Diwan, Caroline de Maigret, Sophie Mas ve Anne Berest tarafından yazılan 240 sayfalık kitap, tüm dünyanın hayranlık duyduğu Fransız kadınlarının sırlarını mizahi bir bakış açısıyla anlatıyor ve sosyal medya fotoğraflarında stil ikonlarının elinden düşmüyor. Kitaptaki diğer öneriler hakkında ne düşünürsünüz bilmem ama Fransız kadınlarının şıklığını yakalamak için verdilen öneriler kesinlikle dikkate değer.
Kitap marka logolu kıyafet ve aksesuarları yasaklıyor, “Siz billboard musunuz canım?” diyor örneğin. Uçlarda yaşamayı sevdiklerinden ortalarda olan her şey gibi yarım topuklu ayakkabılara da kocaman bir hayır. Naylon, polyester, viskos gibi parlak ve terleten kumaşlardan uzak durmalı, spor hocanız dışında hiç kimsenin sizi eşofmanla görmesine izin vermemelisiniz. Sahte çantalar, yapma göğüsler olacak iş değil. Ugg botlar ise neredeyse günah sayılıyor.

Haberin Devamı

Gardırop demirbaşları

İşte Parizyen kadınların gardırop demirbaşlarından bazı örnekler...

Jean: Bir Parizyenden jean’ini alın, geriye ne kalır ki?

Küçük ipek fular:Çünkü bir değil, birçok işlevi var. Renkli bir fularla koyu renk kıyafetleri anında canlandırabilir, yağmur yağdığında başınıza bağlayabilir, hatta çocuğunuzun burnunu bile silebilirsiniz. Parizyenlerin yalancısıyız.

Siyah blazer ceket: Her gün giydiğiniz jean’i bile daha şık hale getirme özelliğine sahip. Tabii çaba göstermeden.

Erkek ayakkabıları: Sebebi çok basit, çoğu kişi düz erkek ayakkabılarının kadınlara yakışmadığını düşünür. Ve sizin işiniz muhalif olmak.

Büyük bir kazak: Oyuncak ayı kadar yumuşak. Antidepresan kadar rahatlatıcı. Kalçalarınızın çok büyük olduğunu düşündüğünüz günlerin kurtarıcısı.

Haberin Devamı

Basit ama pahalı bir tişört: Mümkünse hafif transparan ve kaşmir yumuşaklığında olmalı. Etiketini görenler “Tişörtü bile marka” desin.

Canlı renkler: Parisli kadınlar renkli giyinme konusunda da oldukça iddialılar. Pembe, kırmızı ve turuncunun cesur tonları gardıroplarının olmazsa olmazları. Kural ise onları birlikte giymek.

ALIŞVERİŞ

Alışverişkoliklere festival: Galatamoda
Moda Tasarımcıları Derneği tarafından 2007’den beri düzenlenen GalataModa, bugün ve yarın 10.00-19.00 saatleri arası Ortaköy Hüsrev Kethüda Hamamı’nda olacak. İlk kez büyük bir mağaza mantığıyla tek bir çatı altında 33 tasarımcıyı ve tasarım ürünlerini bir araya getirecek olan festival; tasarımcı köşelerinden oluşan alışveriş alanları ve lounge alanıyla da konuklarına farklı bir alışveriş deneyimi sunmayı hedefliyor.

RIhanna’dan Spor Koleksiyon
RIhanna yaratıcı ruhunu yeni bir işbirliğine yansıtmaya hazırlanıyor.Puma’nın Women’s Training kategorisinin yüzü olan şarkıcı, bu kategorinin kreatif direktörülüğünüde üstelenerek markanın spor, fitness ve lifestyle ürünlerine taze bir yaklaşım getirecek. “Gücü ve bireyselliği ön plana çıkaran bir marka ile çalışmak mükemmel. Ne tür fikirler çıkaracağımızı göstermek için sabırsızlanıyorum” diyen Rihanna proje kapsamında dünyanın farklı yerlerinde birçok hayran aktivitesi, tüketici ve satış etkinliği de gerçekleştirecek.