Cumartesi Hor görmeyin gençleri

Hor görmeyin gençleri

23.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Üçüncü albümleri "Black & Blue"yla listelere dönen, dünyanın bir numaralı pop grubu Backstreet Boys, artık punk’ın bile gayet "pop" olduğu müzik dünyasında yeni albümüyle çok daha fazla ilgiyi ve takdiri hak ediyor

Hor görmeyin gençleri

Hor görmeyin gençleri

Üçüncü albümleri "Black & Blue"yla listelere dönen, dünyanın bir numaralı pop grubu Backstreet Boys, artık punk’ın bile gayet "pop" olduğu müzik dünyasında yeni albümüyle çok daha fazla ilgiyi ve takdiri hak ediyor

MEFARET AKTAŞ

Hor görmeyin gençleri
Hiç kuşkusuz 2000 yılının en iyi müzisyenlerinden biri olan Moby, MTV Avrupa Müzik Ödülleri’nin verildiği günlerde bir röportajında, bir müzik televizyonu muhabirine "Doğrusunu isterseniz ben Backstreet Boys’un bazı parçalarını beğeniyorum" demişti. Ancak Moby gibi en saygıdeğerinden bir müzik adamının bu itirafvari sözleri bile müzik yazarlarını etkilemedi ve ne kadar çok satarsa satsın, ne kadar iyi bir grup olursa olsun, Backstreet Boys’u da, "boy grubu" tabir edilen diğer erkek gruplarıyla aynı kefeye koymaya ve topunu birden aşağılamaya devam ettiler. Buralarda ise B.B. ve benzeri grupların, çoğunlukla İngiliz meslektaşlarının seçimlerine gönülden bağlanan müzik yazarlarının gözüne girmesi zaten imkansızdı.

2001 onların yılı...
Ancak görünen köy kılavuz istemez. Sözkonusu olan pop müzikse, B.B.’nin hemen hemen tüm dünyayla aynı anda Türkiye’de de çıkan üçüncü albümü "Black & Blue" bir başyapıt. Tıpkı bir önceki albümleri "Millennium" ve kendi adlarını taşıyan ilk albümleri gibi, ABD’de daha piyasaya çıkmadan beş milyon adet sipariş edilen "Black&Blue" B.B.’nin azami ömrü iki yıl olan sıradan bir pop grubu olmadığını ortaya koydu.
Kıstaslarımız sadece popülerlik olmayacaksa, grubun kalitesine dair şöyle deliller de var. B.B. diğer pop grupları gibi bir prodüktörün zorlamasıyla bir araya getirilmemiş. Bu çocuklar 1990 yılında, doğup büyüdükleri Orlando’nun "arka sokak" barlarında bir "a capella" topluluğu olarak ekmek peşinde koşarken, tarihteki bir önceki başarılı "boy grubu" New Kids on the Block’ın menajeri Louis Pearlman tarafından keşfedilmişler. O yıllarda grubun en küçüğü Nick 13, en büyü Kevin ise 20 yaşındaymış. Sonradan sırtlarından haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle ayrıldıkları Pearlman’ın gruba tek katkısı onlara 3 milyon dolar yatırım yapacak bir plak şirketi bulmak olmuş.
AJ McLean, Kevin Richardson, Howie D., Brian Littrell ve Nick Carter’den oluşan Backstreet Boys, yetenekli gençlerden oluşan, birlikte inanılmaz bir kimya tutturan ve NKOTB’tan çok Boyz II Men’in çizgisinden giden bir grup. Ünlü R’n’B prodüktörü ve şarkıcısı Babyface’in ve Rodney Jerkins’in de desteğini aldıkları yeni albümleri "Black&Blue" bunu yine kanıtlıyor. Bu yıl meydanı boş bulan ‘N Sync, 2001 de B.B.’nin altında bayağı ezilecek gibi görünüyor.



CUMARTESİ