Cumartesi İftarda nereye gidelim?

İftarda nereye gidelim?

05.09.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte pek çok mekan da özel mönüler hazırladı, yeniliklere başladı

İftarda nereye gidelim

Canlı müzik eşliğinde Osmanlı mutfağı
Osmanlı-Türk mutfağından örnekler sunan Konyalı Kanyon’un mönüsünde geleneklsel yemeklerin yanı sıra saray şerbeti, kakuleli limon şerbeti gibi lezzetler yer alıyor. Mekanda ayrıca Türk ve dünya klasikleri kanun ve gitar ile canlı olarak çalınıyor.

“In” semtte iftar
İstanbul’un gözde semti Bebek’te bulunan Posh Brasserie iftariyelik, çorba, zeytinyağlı, ana yemek ve tatlılar sunduğu iftar mönüsüyle ramazana hazırlandı.

Özel tarifli levrek Suada’daki
G by Karaf’ın mönüsünde iftariyelik, çorba, soğuklar, ara sıcakların ardından mekanın özel tarifi ve tekniği ile pişirilen levrek geliyor.

Ağzınızı tatlandırmak için
Karnınız doyduktan sonra tatlı bir şeyler için Mado’ya uğrayabilirsiniz. Her ramazan olduğu gibi bu yıl da şerbetli tatlı çeşitleri ve güllaç var. Bu aya özel ekmek kadayıflı, şekerpareli dondurmaları da deneyebilirsiniz.

100 çeşit çorba
Kısa süre önce açılan ve mönüsünde 100 çeşit çorba bulunan Ye’ Beşiktaş’ta ana yemekler arasında Tire köfte, keşkek kebabı, alinazik ve hellimli tavuk gibi lezzetler de yer alıyor.

20 yıllık dürüm mekanı
1989 yılından beri Yeşilköy’de hizmet veren Dürümcü Baba, yüksek kalorili oldukları ve tamamı bitirilmeyip israf edildiği için iftariyelik verme konusunda diğer mekanlardan ayrılıyor. Mekan Antep mutfağından Urfa yöresine kadar birçok yörenin farklı lezzetlerini özel mönüleriyle birleştirerek sunuyor.

Sahurda da açık
McDonald’s, ramazan ayı için Türk damak tadına uygun lezzetlerin olduğu özel bir mönü hazırladı. Mönüde Knorr mercimek veya domates çorbası, etli ya da tavuklu McTurco, patates kızartması, içecek ve Eker keşkül var. Ayrıca şubeler sahurda da açık olacak.

Açık havada iftar
Bu yazın en çok konuşulan mekanlarından Der die das’ta da iftar mönüsü bulunuyor. Özellikle açık havada iftar tercih edenler için bahçe uygun.