Cumartesi İkoncan ayakkabıları 44 lira

İkoncan ayakkabıları 44 lira

23.05.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ayakkabı mağazası Shoe Tek’te sezonun ayakkabı ve çizme modelleri 44 liraya satılıyor. Mağazanın sahibi Gökmen Tekin müşterileri arasında Deniz Akkaya ve Ebru Gündeş’i sayıyor.

İkoncan ayakkabıları 44 lira

Eda Taşpınar’ın güzel bacaklarını süsleyen gösterişli ayakkabılarına sahip olmak esasında çok zor değil. Nişantaşı ve Etiler’de şubeleri bulunan Shoe Tek’de Taşpınar ve “yol arkadaşları” Deniz Berdan ile İvana Sert’in ayaklarında gördüğümüz ayakkabıların benzerleri satılıyor. Üstelik fiyatları da 44 TL.
Shoe Tek’in sahibi Gökmen Tekin  tek fiyattan satış yapma politikasını beş yıldır sürdürdüklerini söylüyor.

Haberin Devamı

Şu sıralar mağazanızda en çok hangi modeller satılıyor?
Her hafta yeni modeller geliyor. Genelleme yapmak gerekirse en çok platform topukluları, renkli babetleri ve gladyatör sandaletleri sattık. 

Markaların “benzeri ayakkabıları”nı  çok daha ucuza satıyorsunuz...
Sektörde doğal olarak çok sevilmiyorum. Herhalde bu işin “racon”larını yerine getirmediğim için. Taklitçilik meselesine gelince; biz tasarımlarımızı yabancı dergilere, tasarımcıların web sitelerine kısacası dünya modasına göre hazırlıyoruz. Yani kaynağımız yurtdışı. Benim Nişantaşı’nda şöyle çıkıp vitrinlere göz atmışlığım bile yok, yerli bir markanın bu sezon ne sattığını sorsanız cevap veremem. 

İkoncan ayakkabıları 44 lira
Ünlü müşterilerinizden söz ediliyor...
Göz önünde olan insanların uğradığı bir mağazayız. Geçenlerde Ebru Gündeş geldi, bir arkadaşından duyup merak etmiş; sonra Petek Dinçöz ve Nalan’a yeni albümleri için çıktıkları alışverişte ayakkabılar sattık. Sinem Kobal, Deniz Akkaya, Emel Yıldırım sık uğrayan isimlerden bazıları. 

“Sen anlamazsın” dediler
Tüm modelleri sezon boyunca aynı fiyata satıyorsunuz. Kâr edebiliyor musunuz?
Piyasada görmeye alıştığımız fiyatlar düşünülünce kâr etmediğimizin zannedilmesi çok normal. Ama  biz düşük kâr oranıyla satıp sürümden kazanıyoruz. Mesela bir keresinde Etiler’deki mağazada bir müşteriye tam 37 çift ayakkabı satmıştım. 

ShoeTek’i 2004’de açmışsınız. Daha önce de ayakkabı sektöründe miydiniz? 
Ben esasında web tasarımcısıyım. Şirketlere internet siteleri ve logolar tasarlıyordum. O sıralar yakın arkadaşlarımdan biri ayakkabı işindeydi. 50 liraya mal ettiği şeyi 150 liraya satar ve müşterilerin azalmasından şikayet ederdi. Ben “80’e satsana hem sürümden kazanırsın hem de insanlar seni hızla tanır” derdim. O da “Sen anlamazsın . Bu işin raconu bu” derdi. Shoe Tek’in doğmasına bu laf neden oldu. Kısacası iş inada bindi. 

İnat etmeniz iyi olmuş, formülünüz işe yaramış gözüküyor...
Benimki resmen deli cesaretiydi. Cebimde sadece 2 bin lira vardı, onunla da Etiler’deki küçük dükkanı kiraladım. Sonra da Merter’e mal almaya gittim. Ayakkabı nereden alınır, kaça alınır, hiçbir şey bilmiyordum. Sanki kendime alışveriş yapar gibi aldım malları geldim. Bu arada tek kişi olduğum için de taşımayı da ben yapıyordum. 

İlk gün kaç çift sattığınızı anımsıyor musunuz?
Şimdi anlatınca hikâye gibi gelecek ama ilk gün Merter’den aldığım tüm ayakkabıları sattım. Ertesi gün tekrar gitmem gerekti. Hiç unutmuyorum; 15 milyona almıştım, 19’a sattım. 


İkoncan ayakkabıları 44 lira


Mağazada 36-40 arası tüm numaralar var. Numaranız kalmadıysa da siparişinizi alıyorlar, ayakkabı size bir hafta içinde teslim ediliyor.