Cumartesi İsmet Kür

İsmet Kür

16.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çocuk edebiyatının Türkiye’deki en önemli kalemlerinden biri olan İsmet Kür sadece çocuklar için kaleme  aldığı eserlerle değil, gazete yazıları, röportajları, ebeveynler için hazırladığı çalışmaları ve araştırmacı kimliğiyle de edebiyat tarihinin önemli isimlerindendi.

İsmet Kür

İSMET KÜR

Haberin Devamı

Gülsün Koçer Çizgi Kitabevi / 35 TL

Çocuk edebiyatının Türkiye’deki en önemli kalemlerinden biri olan İsmet Kür sadece çocuklar için kaleme aldığı eserlerle değil, gazete yazıları, röportajları, ebeveynler için hazırladığı çalışmaları ve araştırmacı kimliğiyle de edebiyat tarihinin önemli isimlerindendi. Koçer hem onun hayatını hem de eğitimci yönünü mercek altına alıyor.

FINDIK KABUĞU

Ian McEvan Çev: İlknur Özdemir/ Yapı Kredi Yayınları / 13 TL

Ian McEwan’ın bir fetüsü başkarakter yaptığı ve embriyonun yapısı gereği monolog ve nükteli bir anlatımla ilerleyen roman suç hikayesinden beklenenleri karşılıyor.

TANRILAR, YENİ YARATIKLAR VE AMERİKAN GECESİ

Jim Morrison Çev: Ogan Güner / Sub Yayınları / 16 TL

Haberin Devamı

Jim Morrison’ın iki güncesini de bir araya getiren kitap, onun kaleme aldığı şiirlerinden şarkı sözlerine ve senaryolarına uzanıyor.

MODERNİZM

Peter Gay Çev: Sibel Erduman / Everest Yayınları / 35 TL

Kültür Tarihçisi Peter Gay’in “Sapkınlığın Cazibesi” alt başlığıyla yayımladığı kitabı modernizmin nasıl ortaya çıktığını irdeliyor.