Cumartesi İstanbul’a yeni sanat fuarı

İstanbul’a yeni sanat fuarı

10.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yerli ve yabancı 27 galerinin katıldığı Art Week’in bir hedefi de İstanbul’u bölgenin sanat konusunda önce şehri yapmak

İstanbul’a yeni sanat fuarı

İstanbul eylül ayında bir çok kültür-sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Bu yıl ilki düzenlenecek Art Beat de bunlardan biri. 27 yerli ve yabancı sanat galerisinin katılımıyla 14-18 Eylül’de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek olan bir tür ‘sanat fuarı’ Art Beat. Etkinliğin proje direktörü Arhan Kayar Art Beat’i önümüzdeki dönemlerde Art Week başlığı altında daha büyük bir platforma dönüştürmeyi hedeflediklerini söylüyor.

Baba-oğul Sarıyerlerin ortaklaşa ilk projesi

* Art Beat İstanbul fikri nasıl oluştu? İstanbul’da bu alanda bir ihtiyaç olduğunu görerek, bir sorumluluk dürtüsüyle mi buna önayak oldunuz?

Uzun zamandır kafamızda farklı bir sanat etkinliği yapma düşüncesi vardı. Yapacağımız etkinlik yeniliklere açık olsun, umut vaat eden genç sanatçıları desteklesin, hem de şehrin nabzını yansıtsın istedik. Aramızda yaptığımız uzun toplantılarda Art Beat’in detayları ortaya çıkmaya başladı. Daha sonra ekibimizin katkıları ile projemiz son halini aldı ve şu anda 14 Eylül’de sanatseverlerle buluşmaya hazırız.

* Kaç galeri ve sanatçı katılacak?

Art Beat’e yerli ve yabancı 27 galeri katılıyor. Sanat etkinliklerinde çok uygulanmayan bir yöntemle Özel Proje Alanı adı altında ayrı bir bölüm tasarladık. Mekanın alt katını projelere ayırdık. Projelerin başvurularını, katılımcı galerilerden ayrı değerlendirdik. Bu alanda genç sanatçıların projelerini sanatseverlerle buluşturma imkanı olacak. Art Beat İstanbul için Aziz Sarıyer ve Derin Sarıyer ilk kez ortak bir projeye imza atıyorlar; Art Beat Lounge’u özel olarak tasarlıyor. Bu “ilk” benim şu anki favorim.

İstanbul’a yeni sanat fuarı

Argun Okumuşoğlu’nun karışık teknikle isimsiz çalışması.

“Büyüyüp Art Week olacağız”

* Çağdaş Türk sanatı için bundan sonra neler yapmayı planlıyorsunuz? Art Beat İstanbul gibi başka projeleriniz de olacak mı?

Art Beat İstanbul’u bundan sonra her sene eylül ayında gerçekleştireceğiz. Bunun dışında bu yıl altıncısını gerçekleştireceğimiz İstanbul Design Week’e hazırlanıyoruz. 40 yaş altı genç tasarımcıları desteklemek için geçen sene yaptığımız Design Spirit İstanbul sergisinin ikincisini de yine İstanbul Design Week kapsamında gerçekleştireceğiz.

* Art Beat’in etki alanı hangi ülkeleri kapsıyor?

Art Beat’in etki alanı Ortadoğu, Avrupa ve Asya’yı kaplıyor. Önümüzdeki dönemde bu kıtalarda bulunan önemli sanat organizasyonlarını da içine alıp daha da büyüyerek Art Week başlığı altında daha büyük bir platforma dönüşmeyi hedefliyoruz.


Çocuklara atölye

Sponsorluğunu Yıldız Holding’in üstlendiği etkinlikte çocuklara özel bir atölye de açılacak. Ülker Çocuk Sanat atölyesinde minik sanatseverler hem eğlenceli hem öğretici çalışmalara katılma imkanı bulacak.

Haberin Devamı

“Bienal’le çakışmamız pozitif sonuçlar doğuracak”

* Zamanlama açısında Bienal’le çakışma durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Eylül ayı İstanbul açısından son derece dinamik bir ay ve İstanbul’a olan ilgi eylül-ekim aylarında artıyor. Biz de hem galericilerden hem de uluslararası katılımcılardan gelen talep üzerine Art Beat’i eylül ayında yapmaya karar verdik. Dinamizmin yaratıcılık açısından her zaman pozitif sonuçlar doğurduğuna inanıyorum.