Cumartesi İstanbul denizlerinde rekabet

İstanbul denizlerinde rekabet

22.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yarın Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, önümüzdeki hafta ise Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası heyecanı İstanbul sularında...

İstanbul denizlerinde rekabet

İstanbul’un denizlerinde bu hafta sonu ve gelecek hafta sonu iki önemli etkinlik düzenlenecek. İlki yarın... Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından, “Herkes İçin Spor” sloganıyla düzenlenen geleneksel Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın 29’uncusu yarın saat 10.00’da başlıyor. Binlerce yüzücünün katılacağı yarışma Anadolu Yakası’ndaki Kanlıca İskelesi’nden başlayacak ve Avrupa Yakası’ndaki Kuruçeşme’de son bulacak. Tüm İstanbulluların davet edildiği yarışmanın ardından ise ödül töreni düzenlenecek. Yarışa katılacak sporcular sabah 7.30’dan itibaren akreditasyonlarını tamamlayıp, malzemelerini teslim alabilecek.
Kadınlar yarışacak
28 Temmuz, cuma günü ise kadınların yelken sporuna ilgisini artırmayı amaçlayan Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası Caddebostan, Adalar parkurunda gerçekleşecek. Yeni sporcuların yetiştirilmesini de amaçlayan yarışma üç gün sürecek ve 30 Temmuz Pazar günü düzenlenecek kupa töreniyle sona erecek. Türkiye Yelken Federasyonu’nun himayesi ve Marmara Yelken Kulübü’nün işbirliğiyle düzenlenecek etkinlikte toplam 6 yarış yapılacak.