Cumartesi İstanbul’un yazı da dopdolu!

İstanbul’un yazı da dopdolu!

06.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İstanbul’da yaz bir başka! Araya tatil girse de, cumadan pazartesiye bağlanan güneye kaçış planları olsa da şehirde etkinlik bitmiyor. Yazlık sinemalar da bunun en renklilerinden

İstanbul’un yazı da dopdolu

Bazı şeyleri özlemek için ille ‘o günlerde’ yaşamış olmak mı gerekir? 80’li yıllarda sevgililerin buluşma adresi olan yazlık sinemalar, günümüzün en büyük trendlerinden! Hani o utangaç aşıkların birbirlerine en romantik aşk sözlerini söylediği, ailelerin, komşuların hep beraber gittiği, kiminde gülünüp kiminde saatlerce ağlandığı filmlerin gösterildiği sinemalar... Yaz mevsiminin başlamasıyla uzun yolculuklara, tatillere, yazlıklara veya memleketlere doğru yola koyulan büyük bir kesim var. Ama bir de şehir hayatından uzaklaşamayanlar... Siz de ikinci gruptansınız, bu sıcaklarda yapılacak en güzel aktivitelerinden başında yazlık sinemaya gitmek geliyor. O daraltıcı salonlara tıkılıp kalmak yerine sevgilinizle, arkadaşınızla, ailenizle veya sadece kendinizle, yıldızların altında keyifli bir akşam yaşayabilirsiniz. Etkinliklerin hiç bitmediği İstanbul bu konuda çok sayıda fırsat da sunuyor.

Haberin Devamı

Beşinci kez düzenlenen ve bu seneki açılışını geçtiğimiz haftalarda yapan Uniq Açıkhava Film Festivali, Başka Sinema iş birliğiyle 15 Eylül’e kadar sürüyor. 500 kişi kapasiteli alanda şezlonglara veya minderlere yayılıp açık havada film keyfi yaşayabilirsiniz. Çimenlerin üzerinde, doğayla iç içe bir ortamda film izlemeye giderken tek dikkat etmeniz gereken; yanınızda hırka bulundurmanız.

İstanbul’un yazı da dopdolu

Terasta film keyfi

Akmerkez Üçgen Teras, sinemaseverler için aksiyondan drama, animasyondan komediye herkesin severek izleyeceği, gişe rekorları kıran ödüllü filmleri yıldızların altında gösteriyor.
3 Temmuz’da “Şampiyon” filmi ile başlayan gösterimler, “Mucizeler Parkı”, “The Shape of Water”, “Green Book”, “Dumbo”, “Captain Marvel” ile devam edecek. Her çarşamba gecesi saat 21.00’da başlayacak olan sinema keyfi, 7 Ağustos’ta sona erecek. Günün tüm stresini ve yorgunluğunu çimler üzerinde açık havada film izleyerek atmak isteyen misafirler için tüm gösterimler de ücretsiz olacak.

Haberin Devamı

Boğaz’da efsaneyle buluşun

Denize sıfır konumu ve İstanbul’un ikonik manzarasıyla öne çıkan Feriye, açık hava sineması ile yazı İstanbul’da geçirecek olan kent sakinlerine renkli bir program hazırladı. Yarın akşam başlayacak ve ay boyunca sürecek olan etkinlikle film tutkunları, pazar akşamları keyifli saatler yaşayabilecek. Açılış filmi ise, 50’lerin nostaljisiyle yaratılan rengârenk dünyası, karakterleri, unutulmaz şarkıları ve dans sahneleriyle “Grease”. Popüler kültürün en büyük efsanelerinden biri olan “Grease”in heyecanını Boğaz’ın kıyısında açık havada tekrar yaşamak isteyenler, iki farklı bilet seçeneğinden kendisine uygun olanı belirleyerek saat 21.00’de yerini alabilir.