Cumartesi İtalya ile tasarım maçı

İtalya ile tasarım maçı

18.10.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Hem futbolun hem tasarımın önde gelen ülkelerinden olan İtalya ile kasım ayında “GOL!” adlı “tasarım maçlarımız” var

İtalya ile tasarım maçı

Türkiye ve İtalya tasarım alanında dostluk maçları yapmaya hazırlanıyor. İki ülke arasındaki ilk dostluk maçı 4 Kasım’da Mimar Sinan Üniversitesi’nin Fındıklı’daki kampüsünde gerçekleştirilecek “İtalyan tasarımı: GOL! Fabrikası Semineri”. İkinci maç ise 4-10 Kasım arasında Karaköy Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergilenecek “GOL!” isimli Çağdaş İtalyan Tasarım Sergisi. İtalyan Ticaret Merkezi’nin Müdürü D. Roberto Luongo etkinliklerle ilgili “Türkiye tasarım alanında İtalya’nın tecrübelerini paylaşabileceği mükemmel bir partner; yani Türkiye, İtalya’nın tasarım alanında ‘maç’ yapmak istediği bir ülke” diyerek kullanılan “futbol” benzetmesine de açıklık getiriyor.
“İtalyan Tasarımı: Gol Fabrikası” adlı seminerde Türk endüstriyel tasarımın öncü isimlerinden Önder Küçükerman ile İtalyan gazeteci mimar Laura Lazzaroni, İtalya ve Türkiye’nin tasarım alanında geçirdikleri evrelerden bahsedecekler. Bir dostluk maçı niteliğindeki bu seminerde Denis Santachiara ve Giulio Iacchetti ile Koleksiyon Mobilya’dan Faruk Malhan ve Nurus Mobilya’dan Renan Gökyay karşı karşıya gelecekler. Hakem ise yazar Kenan Mortan.
“GOL!” isimli sergi ise İtalya’nın dünden bugüne tasarım geçidi niteliğinde. Ünlü tasarımcı Denis Santachiara ve Laura Lazzaroni’nin küratörlüğünü üstleneceği sergide İtalyan tasarım dünyası ile İtalyan futbol sistemi arasındaki paralelliğin altı çizilecek. Serginin logosu da İtalya’nın en ünlü spor gazetesi “La Gazzetta dello Sport” gibi pembe.