Cumartesi “Kahve almaya giderken keşfedildim”

“Kahve almaya giderken keşfedildim”

28.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünya moda sahnesinde kendini gösteren en yeni Türk model, Elif Gönen. “Kendimi sadece modellikle tanımlamak istemiyorum” diyen ve ileride Türkiye’de bir ajans kurmayı düşünen 19 yaşındaki Gönen, hikayesini ve hayallerini anlattı...

“Kahve almaya giderken keşfedildim”

Gucci podyumunda yürüyerek ülkemizi yurtdışında temsil eden genç model Öykü Baştaş’tan sonra Avrupa’da ülkemizin adını duyuran yeni, genç bir modelimiz daha var: Elif Gönen. Geçtiğimiz haftalarda Paris Couture moda haftası kapsamında Vetements defilesinde yürüyen ve Gucci’nin özel kısa filmi Gucci x Frieze Italo Disco’da yer alan genç model, 19 yaşında. Bursa’da büyümüş, geçtiğimiz eylül ayında da prestijli okullardan Central Saint Martins’te Moda İletişimi bölümünde eğitim almak üzere Londra’ya yerleşmiş.

Haberin Devamı

Modelliğe başlama hikayesi filmlerdeki gibi... “Kahve almaya giderken keşfedildim, bayağı yol üzerinde yani... Bir dergide olmak isteyip istemediğimi sordular. ‘Tamam’ dedim, zaten takip ettiğim bir dergiydi. Ardından bir ajansa başvurdum ve bir hafta içinde kaydettiler beni. Sonrasında sürekli çekimlere gidip gelmeye başladım...”

Büyük hedefleri olduğunu da öğreniyorum Gönen’in: “Cezbeden tarafı insanlarla tanışmak ve çekimleri görmekti, ileride kariyerim kamera arkasında geçeceği için... Bu işi yapmak isteyen insanlara sadece 1.75 üzeri ve zayıf olmaları gerekmediğini göstermek istedim, benim çalıştığım projeler böyle insanlar üzerine çünkü. Dış görünüş kadar kişiliğinize de önem veriyorlar; öne çıkmanız gerekiyor. Bir Türk olarak temsil etmek istedim, gerçekten bir eksiklik var bu konuda. Modelliğe devam edeceğim ama kendimi hayatım boyunca gördüğüm bir iş değil. Moda iletişimi ve müzikle ilgileneceğimi düşünüyorum. Ayrıca bir kampanyanın kreatif direktörlüğünü yapmayı çok isterim, casting’leri yapmak da hep ilgimi çekmiştir. Bu yüzden ileride Türkiye’de bir ajans kurmayı düşünüyorum. Daha farklı insanları ve güzellikleri ortaya çıkarmak büyük hedef benim için.”

Haberin Devamı

Bir modelden fazlası

Vetements defilesi ve Gucci projelerini “İkisi de ajansımın ilettiği seçmelerle başladı. Vetements’da yürüyüşümü görmek istediler, Gucci ise oyunculuk ağırlıklıydı, video olacağı için. İkisi de çok keyifliydi. Harika insanlarla tanıştım, çalıştım. Çok fazla olumlu mesaj aldım. Bu işin en büyük artısı da bu benim için. Tanımadığım insanların yaptığım işlerle gurur duyması çok farklı bir duygu, okudukça hâlâ şaşırıyorum bu kadar önemsenmesine” diye anlatıyor. “Öykü Baştaş’tan sonra Gucci defilesinde yürüyen ikinci Türk model de siz olursunuz belki” dediğimde samimiyetle yanıtlıyor: “Öykü’yü (Baştaş) uzun süredir duyuyordum, çok başarılı işler yapıyor. Podyum için çok uygun olduğumu düşünmüyorum ölçülerim yüzünden ama tabii teklif alırsam memnuniyetle giderim. Yves Saint Laurent, Alexander Wang ve Maison Margiela da çalışmak isteyeceğim markalar ama illa şu markaya çıkayım gibi hedefim yok. Daha çok kamera arkasında çalışmayı düşünüyorum. En büyük hayalim Kendrick Lamar, Kali Uchis, Anderson Paak veya sevdigim bir müzisyenle çalışmak ve sevdiğim bir markanın kampanyasını yapmak.”

“Kahve almaya giderken keşfedildim”

Haberin Devamı

İdol olarak gördüğü isimleri sayarken “Julia Cumming bir müzisyen, Adwoa Aboah da bir aktivist olarak, modellik dışında isimlerini duyuran kişiler oldukları için idollerim diyebilirim. Ben de kendimi sadece modellikle tanımlamak istemiyorum” diyor. Türk meslektaşları arasından da “Hep farklı işler yapan biri oldu” diyerek Didem Soydan’ın kariyerini beğenerek takip ettiğini söylüyor.

“Bateri ve gitar çalıyor; 5-6 saat yemek yapıyorum”

“Stüdyoya gidiyorum, söz yazıyorum, bateri veya gitar çalıyorum, kafam hemen dağılıyor. Mutfağa da çok ilgiliyim. Özellikle pazar günlerimin 5-6 saatinde farklı yemekler yapıyorum, başkalarına bir şeyler hazırlamak hoşuma gidiyor” diye anlatıyor Gönen. “Türkiye’de de projelerim olsun çok isterim” diyen modelin eğitim için Londra’yı tercih etmesinde ise Türkiye’ye yakın olması etkili olmuş: “Aileme çok bağlıyım, çok yakınız. Yıllar önce yaptırdığım, hepsini anlatan dövmelerim var. Sık sık Türkiye’ye gelmeye çalışıyorum o yüzden. Geldiğimde zamanımı ailem, arkadaşlarım ve köpeklerimle geçiriyorum.”