Cumartesi Kahveciler için festival

Kahveciler için festival

17.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İkincisi gerçekleşecek İstanbul Coffee Festival, kahve severleri 22-25 Ekim tarihleri arasında tarihi Haydarpaşa Garı’na bekliyor

Kahveciler için festival

Üçüncü dalga kahve akımı dünyada özellikle son 10 yılda popüler oldu. Bu akımın da etkisiyle neredeyse herkesin kahveden anladığı ve kahve içmeden güne başlayamadığı şu günlerde kahveyle ilgili etkinlikler de giderek çoğalıyor.

Haberin Devamı


22-25 Ekim tarihleri arasında Haydarpaşa Garı’nda gerçekleşecek, ulusal ve uluslararası markaları bir çatı altında toplayan İstanbul Coffee Festival de bunlardan biri. Paşabahçe ana sponsorluğunda DSM Group’un ikincisini düzenleyeceği festivalde kahve ikramı ve tadımı, demleme metodu eğitimleri, atölyelerde interaktif çalışmalar olacak. Ayrıca söyleşi, film, konser, sergi gibi birçok etkinlik de dört gün boyunca sürecek.


Canlı müzik ve sergi de var

Atölye çalışmalarında evde kahve demleme teknikleri ve incelikleri de konunun uzmanları tarafından anlatılacak. Demleme/Brew Bar’da baristaların farklı demleme metotlarıyla hazırlayacakları kahvelerin tadına bakıp canlı müzik performanslarını izleyebilecek ve DJ’leri dinleyebileceksiniz. Ayrıca tarihi gar binasında CoffeeARTİst karma sergisi gezilebilecek.

Haberin Devamı


Kahve konusunda dünya genelinde düzenlenen tek resmi organizasyon olarak bilinen World Coffee Events’in Türkiye seçmeleri de SCAE Türkiye tarafından festival sırasında yapılacak. Barista, Latte Sanatı, Cezve&İbrik Türk Kahvesi, Demleme ve Kavurma gibi beş farklı kategoriden oluşan yarışmanın birincileri dünya şampiyonalarında Türkiye’yi temsil edecekler. Dört gün sürecek festivalin biletlerine Biletix’ten ulaşabilirsiniz.