Cumartesi Karanlık bir geri dönüş

Karanlık bir geri dönüş

20.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Televizyon tarihinin efsane dizilerinden, David Lynch imzalı “Twin Peaks” yeni sezonuyla ekrana geri dönüyor. Bakalım Lynch önümüze nasıl bir kurgu koyacak...

Karanlık bir geri dönüş

Doksanlı yılların fenomeni, David Lynch’in efsanelerinden sadece biri... Günümüzde izlediğimiz birçok suç dramasının doğuşunu müjdelemiş; müziği, kırmızı rengi ve karakterleri ile sadece 30 bölümle ekrana adını altın harflerle yazdırmış bir dizi: “Twin Peaks”.

Haberin Devamı

Bir gizem yumağı

Dizinin unutulmaz repliklerinden biri olan “25 sene sonra görüşeceğiz!” cümlesinin biraz rötarlı olarak (yaklaşık iki sene kadar) gerçek olduğu yerde, “Twin Peaks”in yeni sezonuyla tanışıyoruz. Üstelik sloganı “Yeniden oluyor”. Bu yeni bir cinayetle mi karşılaşacağız demek oluyor?

Lynch’in “Inland Empire çekeceğim son film olacak, sinemayı bırakıyorum!” açıklamasından sonra “Twin Peaks”in dönüşü daha fazla merakla beklenen bir olay haline geldi. Bilmece halinde yayınlanan geri dönüş fragmanları, karakterler ve olaylar hakkında tek bir ipucu bile verilmemesi ve David Lynch’in donut yediği bir diğer fragmanı ile daha başlamadan kendini koskoca bir gizem yumağına dönüştürmeyi başardı.

Haberin Devamı

Herkesin merak ettiği bir şey var: Dizi ilk sezonundaki Laura Palmer cinayetinin perde arkasını mı ele alacak? Söz konusu cinayetin davası devam mı edecek? Yeni bir cinayet mi söz konusu? Hikaye gerçeküstü öğelerini koruyacak mı? Rüyalar devam edecek mi? “Laura Palmer’s Theme” yani dizinin hafızalardan çıkmayan müziği en kritik sahnelerde bize eşlik edecek mi?

Şimdilik bu soru bulutundan çıkmak pek mümkün değil, Amerika yayınından bir gün sonra 22 Mayıs Pazartesi saat 22.00’de FX’te yayınlanacak yeni sezonun ilk bölümüyle kafamızdaki birkaç soru işareti cevap bulabilir. Esquire dergisinin diziyle ilgili bir makalesinde bahsettiği gibi 1992 yılında çekilen “Twin Peaks: Fire Walk With Me”, dizinin yeni sezonu hakkında ufak ipuçları içeriyor olabilir. Marilyn Manson’un vakti zamanında Laura Palmer için şarkılar yazdığı, Pearl Jam grubunun vokali Eddie Vedder’ın yeni sezonun dönüşüne bir şarkı bestelediği, birçok ünlünün sosyal medyadan “Yaşasın geri dönüyor!” mesajı paylaştığı “Twin Peaks” yazın en çok konuşulan dizilerinden biri olacak gibi görünüyor.

Kimler oynuyor?

“İlk sezondan hangi oyuncular dizide yer alacak?” sorusuna şöyle bir cevap verebiliriz: Kyle MacLachlan (Ajan Cooper), Madchen Amick (Shelly Johnson), Sherilyn Fenn (Audrey Horne) ve Ray Wise (Leland Palmer). Bununla beraber dizide irili ufaklı rolleriyle beraber yaklaşık 220 oyuncuyu göreceğimiz de geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. Bizi büyük bir prodüksiyon, sır bulutu halinde bir hikaye ve David Lynch ve Mark Frost ikilisinin hazırladığı sürprizler bekliyor.