Cumartesi Karanlıkta boks

Karanlıkta boks

29.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Şimdi müziğin sesine kulak verme ve karanlıkta su dolu torbaları yumruklama zamanı. Kısa bir süre önce Maslak’ta kapılarını açan Smash Boxing, kardiyo ve kuvvet antrenmanını birleştiriyor. Işık oyunları arasında spora hazır mısınız?

Karanlıkta boks

Günümüzde insanlar yeni deneyimlerin peşinde koşuyor. Özellikle Amerika’da çok yaygın olan boot camp’leri öğrencilik döneminde sıkça deneyimleyen Emir Drin Maslak’ta açtığı butik spor salonu Smash Boxing ile İstanbulluları karanlıkta boksla tanıştırıyor. Son dönemin özellikle kadınlarda yükselen trendi olan boksu yüksek müzik ve karanlıkta deneyimlemek için Smash Boxing’in kapısından girdik. Haftanın yedi günü açık olan salonda dersler 12.30’da başlıyor. Bu saatte derse gelenlerin pek çoğu öğle molasında stres atmak ve zamanını sağlıklı ve fit kalmak için harcamak isteyenler. İlk ders Samsh Boxing’i deneyimlemek isteyen herkes için ücretsiz.

Haberin Devamı

Karanlıkta boks

Kardiyo ve kuvvet

Işık oyunları altında karanlığa alışmadan önce 45 dakikalık dersin ilk beş dakikasında hoca tarafından temel vuruşları öğreniyorsunuz. Su dolu torbaları yumrukladığınız ilk andan itibarense bunu sevmeye başlıyorunuz. Kalan kırk dakika boyunca ister grup dersi almış olun ister bireysel ders alın zihinsel olarak büyük bir arınma ve rahatlama yaşıyorsunuz. Yoğun karanlıkta yüksek sesli müzikle yapılan derslerde uzun zamandır spor yapmamışsanız kendinizi kaptırmamaya dikkat etmeniz gerekiyor. Salladığınız yumruklar ve step tahtasındaki hareketler size birkaç günlük eklem ağrısı olarak dönebilir. 3’er dakikalık 10 raunttan oluşan dersin kalan 10 dakikası aktif dinlenme olarak geçiyor. 3 dakika boyunca kaç yumruk sallayacağınızı ya da yerde kaç hareket yapacağınızı kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Smash Boxing kardiyo ile kuvvet antrenmanını birleştiren yeni bir trend. Boksla kardiyonuzu yaparken step tahtasında ve ağırlıklarla kuvvet antrenmanını yapmış oluyorsunuz. Boksla ilgili herhangi bir deneyim ya da yaş kriteri yok ama gelişim çağındaki gençler için uygun olmadığını özellikle belirtiyor Emir Drin. Bu yüzden 17 yaş üstü herkes yapabilir diyor. Drin, butik spor salonlarının ve boot camp’lerin revaçta olduğunu kendisinin de kardiyo olarak boksu tercih ettiğini belirtip ekliyor: “Fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak için hem kardiyonuzu yapıp yağ yakımını sağlamanız bir yandan da hafif ağırlık kaldırıp hareketlerle vücutta sıkılaşma sağlamanız gerekiyor. Biz ikisini bir arada sunuyoruz. Smash Boxing ile tek antrenmanda fit bir vücuda sahip olmak için iki etken olan kardiyo ve ağırlık antrenmanını birleştirdik.”

Haberin Devamı

Kadınların favorisi

Karanlıkta boks

En etkili kardiyo antrenmanlarından olan boksa kadınların ilgisi yoğun. Dünyada pek çok model boksu günlük spor egzersizi haline getirmiş durumda. Smash Boxing’in profilinde de kadınların oranı erkeklere göre fazla. Derse gelenlerin yüzde 60-65’i kadın. Kadınların neden boksa yöneldiği konusundaki sorumuzu Emir Drin şöyle yanıtlıyor: “Boks çok keyifli bir kardiyo. Çok yüksek kalori yakımı oluyor. Hem yeni bir spor dalını öğrenmiş oluyorsunuz, hem yüksek miktarda kalori yakıyorsunuz, hem de vücudun her kasını çalıştırıyorsunuz.

Haberin Devamı

Böylece boks sayesinde istediğiniz fit vücuda sahip olabiliyorsunuz. Kadınlar spor yaparken müzikli ve farklı ambiyansları seviyor. Burada karanlıkta, loş ışıklarda, keyifli bir antrenman yapıyorlar. Daha keyifi bir ortamda spor yapmak için ve sosyalleşmek için tercih ediliyor” şeklinde yanıtlıyor.

Kişiselleştirilmiş deneyim

Smash Boxing enerji veren müzikler ve karanlıkta spor deneyimi yaşatırken dersi kişiselleştirme imkanı da veriyor. İnternet adresinden ders saatinizi, birlikte çalışmak istediğiniz hocayı, yumruklamak istediğiniz torbayı ve kuvvet antrenmanını yapmak istediğiniz tahtayı seçebiliyorunuz. Boksun maskülen imajını yıkmak için yola çıkan Smash Boxing spor yaparken eğlenmek ve stres atmak isteyenlerin gözdesi olacak gibi.