Cumartesi Kaşmirle flört

Kaşmirle flört

16.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cashmereinlove kış sezonunun en sevilen materyallerinden kaşmiri, alışılageldik kesim ve renklerin dışında bir anlayışla yorumladı. Markayı ve kaşmire iyi bakmanın sırlarını, yaratıcısı Esra Bezek Dikencik’ten dinledik

Kaşmirle flört

Yumuşaklığıyla insanı saran, soğuktan koruyan ama asla terletmeyen ve her daim şık görünen kaşmir, tasarımcılar için çalışması zor bir materyal. Narin ve çok değerli olduğu için hata kabul etmiyor, bu yüzden de karşımıza genelde alışılagelmiş kesim ve renklerle çıkıyor. Bu yalnızca Türkiye’de değil, tüm dünyada böyle. Ancak onu klasik halinden çıkarıp farklı şekilde yorumlayan tasarım markaları da yok değil.

Haberin Devamı

2007’de kurulan Cashmereinlove, bu yumuşacık materyalle adeta flört ederek onu genç, modern ve dinamik bir alternatif olarak sunmayı başardı. Markanın yaratıcısı Esra Bezek Dikencik, dünyanın en prestijli moda ve tasarım okullarından biri olarak kabul edilen Parsons’tan mezun. Markayı “özgün tasarıma değer veren, seçici, her zaman şık olabilen ama rahatlığı da seven, keşfetmekten vazgeçmeyen, yorumlama gücü olan kadınlar” için yarattığını söylüyor.

Kaşmirle flört
Bebek’te mağaza açtı

Bezek’in ilham kaynakları arasında; çıktığı yolculuklar, son iki yıldır yaptığı dalga sörfü, doğa, Amerikan modernizmi ve biraz da art deco’nun geometrisiyle kübizm var. Markanın “Geçişler” temalı kış koleksiyonu da bitmeyen keşiflerden ve beklenmedik yolculuklardan esinlenerek oluşturulmuş zaten.

Haberin Devamı

Doğada ilk bakışta kontrast gibi görünen şeylerin bütünlüğünün onu her seferinde büyülediğinden bahsediyor tasarımcı. “Özellikle dağlarda ya da okyanuslarda karşıma çıkan S şeklindeki formları yorumlayarak ürünlerin üstüne taşıdık. İnce cam boncuklarla, payetlerle, kat kat boyut vererek elde işledik, hacimli örgülere, ipek dokulara, kesiklere ve yırtmaçlara geçiş yaparak da koleksiyonu zenginleştirdik. Koleksiyonda hem kırık beyaz, toz pembe ve karamel gibi yumuşak renklere hem de kırmızıyla lacivert gibi daha güçlü renklere rastlayabilirsiniz.”

Showroom’uyla uzun süredir Bebek’te konumlanan markanın amiral mağazası da artık Bebek’te. Bezek yakında yurt dışıyla yapacakları işbirliklerinin de müjdesini veriyor.

Kaşmirle flört

Kaşmir kullanırken nelere dikkat etmeli?

-Kaşmirin hava alması çok önemli. Aynı parçayı sık aralıklarla giymeyin, mutlaka arada birkaç gün dinlendirin.

-Gardırop güvelerinin yemeyi en sevdiği şey kaşmir! Parfüm kokusu ve kirin güve çektiğini unutmayın, kaşmirlerinizi temiz saklayın.

-Kaşmirlerin uzun süre askıda durmamaları gerekiyor. Onları mutlaka katlayarak saklayın.

-Kaşmir, polyester bazlı ipliklerle karıştırılmadığı sürece tüylenir ancak nasıl tüylendiği bir kalite göstergesidir. İyi kaşmirin her yeri tüylenmez, sadece sürtünme sonucu belli yerlerinde küçük topakcıklar olur. Bu tüyleri giydikçe toplayın, böylece uzun süre temiz kalırlar.

Haberin Devamı

-Tüm doğal iplikler gibi kaşmir de suya bayılır. Soğuğa yakın ılık suyla yıkayabilir, bir havlu üstüne sererek kurutup ılık ütüyle ütüleyebilirsiniz.