Cumartesi Kaynana ne yaptı gelin ne dedi?

Kaynana ne yaptı gelin ne dedi?

14.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye televizyonlarında son yıllarda en çok izlenen yapımlardan evlilik ve kaynana/gelin programları sosyologların dikkatini çekmekle kalmıyor, üzerine tezler de yazılıyor.

Kaynana ne yaptı gelin ne dedi

KAYNANA NE YAPTI GELİN NE DEDİ?

Haberin Devamı

Dikmen Yakalı Çamoğlu

İletişim Yayınları / 20.50 TL

Türkiye televizyonlarında son yıllarda en çok izlenen yapımlardan evlilik ve kaynana/gelin programları sosyologların dikkatini çekmekle kalmıyor, üzerine tezler de yazılıyor. Dikmen Yakalı Çamoğlu’nun kendi doktora tezinden yola çıkarak hazırladığı bu kitap da 1923’ten 40’lara uzanan erken Cumhuriyet dönemindeki aile ilişkilerinin, kadınlar özelinden matrak yönlerini de öne çıkararak, röntgenini çekiyor. Kitap, toplumun gündemini meşgul eden bu meseleye kinayeli bir bakış sunuyor.

AŞKTAN DA ÜSTÜN

Hakan Bilge

Doruk Yayınları / 25 TL

“Hitchcock Sinemasında Kişisel Bir Gezinti” altbaşlığını taşıyan kitap, yönetmenin ele almaktan vazgeçmediği temalardan ve kişisel saplantılarından yola çıkıyor.

Haberin Devamı

SAYDAM TURP

Mo Yan

Çev: Erdem Kurtuldu /

Can Yayınları / 21 TL

Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanan ilk Çinli yazar unvanına sahip Mo Yan, yine ülkesinden taşra hikayeleri anlatırken modern Çin’de kısa sürede köşeyi dönen görgüsüz yeni zenginleri de konu etmekten geri durmuyor.

İNSAN VÜCUDU TİYATROSU

Maris Wicks

Çev: Şiirsel Taş /

Domingo Yayınları / 24 TL

Biyolog ve eğitimci Maris Wicks, hazırladığı grafik kitapta çocuklara ve yetişkinlere insan vücudunun işleyişinin haritasını çıkarıyor.