Cumartesi Konsere bir-iki

Konsere bir-iki

04.09.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Özel otobüsler de kalkıyor, isteyen minibüs de kiralıyor

Konsere bir-iki

Son yılların en heyecanla beklenen grubu U2’nun 6 Eylül’de Atatürk Olimpiyat Stadı’nda vereceği konser öncesi stadın yakınındaki semtleri dolaşıp konserle ilgili nabızları yokladık. Altınşehir, Başakşehir ve Halkalı’daki esnafla görüşüp hazırlıklarını
sorduk. Fakat biz, “Hazırlıklarımız tamam” ya da “Şu kadar stok yaptık” cevaplarını beklerken
“O da ne? Belediyenin iftar yemeği mi?” gibi yanıtlarla karşılaştık, insanların konserden bihaber olduklarını gördük.
Ama biz söyleyince “Madem bu kadar çok insan geliyor acaba oraya gidip dükkan mı açsak?” şeklinde girişimcilere de rastlamadık değil... İşte bölge insanının ağzından U2 konseri...


Hava nasıl olacak?
Konser günü sıcaklık 27 derece ve az bulutlu. Eğer erken gidecekseniz mutlaka yanınıza bir şapka alın. Stad, konumu yüzünden rüzgarlı. Bu yüzden rüzgarlık almanızda fayda var. Gece sıcaklık düşeceği için yanınızda mutlaka bir de ceket bulundurun. Bono’yu yakından görmek isterseniz dürbün almayı unutmayın. Ayrıca stada profesyonel fotoğraf makinesi ve kamera alınmayacak.


Konserden önce karaoke yapılacak
Akşam 21.00’de başlayacak konser öncesinde Atatürk Olimpiyat Stadı’nda çeşitli organizasyonlar olacak.
Saat 13.00’de başlayacak etkinliklerde U2 grubunun şarkılarıyla karaoke yapabilir, yiyecek bölümlerinde karnınızı doyurabilir ve Radyo Eksen’in düzenleyeceği aktivitelerle eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.


Nasıl gidilir?
-6 Eylül günü 12.30-17.00 saatlerinde Taksim meydanından kalkacak U2 konserine özel İETT otobüsleriyle dört bilet karşılığında direkt Atatürk Olimpiyat Stadı’na ulaşabilirsiniz. Aşağıdaki noktalaradan kalkacak ulaşım araçlarının belirlenmiş bir saati yok, dolunca hareket edecekler. Belirlenen kalkış noktaları ise şöyle:
-Sirkeci-Halkalı yönündeki banliyö treni ile son durak olan Halkalı istasyonunda inerek buradan kalkacak otobüslerle konser alanına ulaşabilirsiniz.
-Avcılar-Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme metrobüs hattı ile Yenibosna durağında inilerek yine aynı yerden kalkacak otobüslerle stada gidebilirsiniz.
-Hafif metro hattı ile Yenibosna durağında inilerek buradan otobüslerle stada ulaşılabilecek.
-Stat çevresindeki metro inşaatı nedeniyle doğu-kuzey bağlantı yolları kullanılamıyor. Bu yüzden kendi arabanızla gelecekseniz Mahmutbey gişelerine varmadan Atatürk Olimpiyat Stadı batı-güney tabelalarını takip ederek TEM Kuzey yan yolunu kullanabilirsiniz.
-Taksi şoförleri Taksim’den sizi alıp konsere getirmek, beklemek ve dönüşte tekrar Taksim’e getirmek için 200 TL istiyor. Daha kalabalık bir grupsanız servis kiralayabilirsiniz. Onlar da aynı işlem için 150 TL civarı bir ücret talep ediyor. Bu miktar Bostancı için 300 TL’ye çıkıyor.
-Anadolu yakasından gelecekseniz ve karayolunu kullanmak istemiyorsanız Bostancı’dan deniz otobüsü ile Bakırköy’e gelip oradan da Yenibosna’ya gidip otobüslere binebilirsiniz.


“U2 ne, belediyenin iftar yemeği mi?”

Ünlü rock grubu U2’nun 6 Eylül’de vereceği konserden bölge esnafının haberi yok

“İyi ki söylediniz, daha pirinç alıp daha çok pilav yapayım”

Haberin Devamı

Hasan Deniz (Sokak Pilavcısı-Halkalı)
Ben böyle bir konser duymadım. Ama madem çok kişi gelecek 6 Eylül’de oradayım. İyi ki söylediniz. Üç kilo daha pirinç alayım öyleyse.

“6 Eylül’deki konseri duydum, Shakira gelecekmiş”

Ferhat Aydın (Telefon bayii-Altınşehir)
6 Eylül’de büyük bir konser olacak burada. Duyduğuma göre Shakira gelecekmiş. Uzun zamandır burada bir konser verileceği konuşuluyordu. U2 diye
bir isim duymadım. Ben Shakira’yı bilirim. Konsere gidenlerin bize bir faydası yok.

“Büyük bir konser olsaydı mutlaka haberimiz olurdu”

Dilara Kışlalıoğlu (Emlakçı-Altınşehir)
Belediyenin düzenlediği bir etkinlik diye tahmin ediyorum. Statta toplu iftar yemeği var sanırım. Ben hiç U2 diye bir isim duymadım. Büyük bir konser olsaydı mutlaka haberimiz olurdu.

“Ben ahiretle ilgileniyorum, konserden anlamam”

Haberin Devamı

Kemal Çevren (Tekel bayii-Altınşehir)
Konserden filan anlamam. Ben ahiret işleriyle uğraşıyorum. Ayrıca ben şimdi konser günü bir şeyler satmak için stada gitsem beni orada barındırmazlar. Artık her taraf mafyalaşmış. Hiçbir şey satamam orada. O yüzden konserin bana hiçbir yararı yok.