Cumartesi Köpeğiniz sonbahara hazır mı?

Köpeğiniz sonbahara hazır mı?

15.09.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Siz sonbahara hazırsınız, ya köpeğiniz? Kuduz aşısını yaptırmayı ve onu kenelerden korumayı ihmal etmeyin. Öğün miktarlarını da yeniden ayarlayın

Köpeğiniz sonbahara hazır mı

Köpeğiniz sonbahara hazır mı?

Siz sonbahara hazırsınız, ya köpeğiniz? Kuduz aşısını yaptırmayı ve onu kenelerden korumayı ihmal etmeyin. Öğün miktarlarını da yeniden ayarlayın

Sonbahar geliyor. Kendiniz için alışverişe çıkacak, gardırobunuzu yeniden düzenleyeceksiniz. Yazlık giysileri kaldıracak, nispeten kalın giysileri göz önüne çıkaracaksınız. Peki ya köpeğiniz? Köpeğiniz sonbahara hazır mı?
Köpeğiniz için giysi alışverişine çıkmanız gerekmiyor. Kürkü, onu zaten her türlü hava koşulundan korumaya yetiyor. Ama mesela, sonbaharla birlikte artık evde daha fazla vakit geçiren köpeğinizin beslenme düzenini buna göre değiştirmenizde fayda var. Evde kalan köpekler dışarıda oynayanlara oranla daha az yiyeceğe ihtiyaç duyarlar. Köpeğinize ihtiyacı dışında verdiğiniz her fazla lokma, onun kilo almasına ve sağlığının bozulmasına neden olacak, unutmayın. Eğer sonbaharda ve yaklaşan soğuk kış günlerinde onu daha az gezmeye çıkarıyorsanız, öğünlerinin miktarını da buna göre ayarlamalısınız.
Sonbahar; fare, sıçan, yarasa gibi hayvanların evlere girmeye çalıştığı dönemdir. Bu da köpeğinizin bu tür hayvanlarla temas etme ihtimalini artırır. Köpeğinizin kuduz aşılarını yaptırarak, hem onu hem de kendinizi bu tür tehlikelerden koruyabilirsiniz.

Kenelerini ayıklayın
Kalp kurdu ve Lyme hastalığı, yaz mevsiminde olduğu gibi sonbaharda da köpeğinizi tehdit etmeye devam ediyor. Kalp kurdu ilaçlarına kışa kadar devam etmenizde fayda var. Lyme ise köpeklere çoğunlukla kenelerden geçen bir hastalık. Eğer petiniz ağaçlık alanlarda dolaşıyorsa, düzenli olarak vücudunda kene olup olmadığını kontrol etmelisiniz.
Sonbahar, köpekler için alerjik bir dönem. Eğer köpeğinizde aşırı kaşıntı oluyorsa, onu mutlaka veterinerine götürüp tedavi ettirin. Zaman alan ve zahmetli bir iş ama köpeğinizin nelere karşı alerjik olduğunu veteriner ile birlikte saptarsanız, alerji ile daha rahat başedebilirsiniz.




CUMARTESİ