Cumartesi Küçük Prens 75 yaşında

Küçük Prens 75 yaşında

14.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Küçük Prens bundan tam 75 yıl önce okurlarla buluştu. Küçük bir çocuğun bilgece sözleriyle anlatılan hikaye o günden beri insanlara ilham veriyor.

Küçük Prens 75 yaşında

Antoine de Saint-Exupéry’nin kaleme aldığı “Küçük Prens” ilk kez New York’ta İngilizce ve Fransızca olarak basıldığı 6 Nisan 1943’ten beri dünyayı etkilemeye devam ediyor. İkinci Dünya Savaşı sürerken yayımlanan kitap modern toplum değerlerinin çöküşü, sahip olma, tüketim, aşk, dostluk, doğa gibi pek çok şeyi anlatıyor. Asteroid B612’den gelen Küçük Prens’in tıpkı sayfalarında yazdığı gibi yüreklere iyi gelen bir tarafı var. Kitaplardan taşan hikaye çikolatadan, çantaya, yastıklardan, biblolara kadar yaşamın her alanında kendine yer buluyor.

Haberin Devamı

Küçük Prens 75 yaşında

- Aksesuarlar

Küçük Prens’in öğütlerini seven büyüklü küçüklü her yaştan insan çoraptan, küpeye, papyondan, sırt çantasına, tişörtten, şapkaya kadar her türlü aksesuarı üzerinde keyifle taşıyor.

- Yemek takımı ve kupalar

75 yıllık serüveninde Küçük Prens’i koleksiyonuna taşıyan pek çok marka var. Pek çok insan kahvesini sevdikleri kahramanın süslediği kupalardan içiyor.

- Oyuncaklar

İçimizdeki çocuğa bir ağıt gibi okunabilecek Küçük Prens kaç yaşında olursanız olun oyuncaklarıyla kalbinizi çalabilecek kadar renkli ürünlere sahip.

- Küçük Prens

Fransız yazar Antoine de Saint-Exupéry’nin memleketi Fransa’nın başkenti Paris’te Küçük Prens’in bir de dükkanı bulunuyor.

Doğum günleri

Organizasyon şirketi Design&Events de Küçük Prens temasını kullanarak Pelin Karahan’ın küçük oğlu Can Eyüp’ün doğum günü için Küçük Prens konseptli bir parti hazırladı.

Haberin Devamı

- Sinemada

Küçük Prens hikayesi pek çok kez beyaz perdeye taşındı. 1974 yılında izleyicilerin severek izlediği filmden sonra, 2015 yılında animasyon film olarak seyirci ile buluşan Küçük Prens büyük beğeni topladı.