Cumartesi Kulaklarda Kızılderili tarzı Tüy küpeler

Kulaklarda Kızılderili tarzı Tüy küpeler

14.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yazın yükselen aksesuar trendi tüylü küpeler, her zaman asi bir tarzın tamamlayıcısı olarak görüldü

Kulaklarda Kızılderili tarzı Tüy küpeler

Tam da unutuldu denen bir zamanda geri dönen trendler arasına tüylü küpeler de katıldı. Savaşçı ve direnişçi özellikleriyle tanınan Azteklerin etnik aksesusarlarını andırdığı için midir nedir; bu küpeler her zaman biraz asi, biraz da bohem bir stilin tamamlayıcısı oldu. Sizin asi görünmek gibi bir derdiniz olsun ya da olmasın, bu yaz tüylü küpelerin çok moda olacaklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü çoğu zaman podyumlardan yansıyan trendlerin aksine, ünlülerin giydikleri ve taktıları parçalar daha hızlı benimseniyor ve yayılıyor. İşte bu ihtimali güçlendiren de, son zamanlarda “Gossip Girl”ün yıldızı Jessica Szhor, Vanessa Hudgens, Miley Cyrus gibi gençlerin stil ikonu olan isimlerin bu küpeleri kulaklarından çıkarmıyor olmaları. Özellikle tavus kuşu tüyünü andıran renk ve desenlerdeki küpelerin en büyük boylarını takmak bu isimler arasında çok popüler.
Ama elbette bunu kullanmanın da bir yolu yordamı var. Tüylü küpelerle havalı görünmenin yolu onları tek kulağa takmaktan geçiyor. Drew Barrymore, Jessica Biel gibi isimler doğal renklerde olan modelleri tercih ediyorlar ama özellikle renkli küpeler saçın arasına karıştığında renkli ek saç gibi durdukları için de tercih ediliyor.

Youtube’da “Kendi küpeni kendin yap” videoları çıktı

En güzel tarafı ise bu renkli ve eğlenceli modaya ayak uydurmanın çok kolay ve hesaplı olması. Sokak modası mağazalarından tutun da İstiklal Caddesi’ndeki pasajlardan, Ortaköy’deki tezgahlara kadar her yerde çeşit çeşit tüylü küpe bulmak mümkün. Hatta Youtube’da “Kendi tüylü küpeni kendin yap” konulu videolar bile var!
Tabii moda dünyasını her şeyin olduğu gibi bu küpelerin de lüks modellerini çoktan üretti bile. Örneğin Gwyneth Paltrow’un Grammy ödüllerinde taktığı göz alıcı fuşya küpeler için “couture tüylü küpe” demek yanlış olmaz. Aksesuar tasarımcısı Wilfredo Rosado’ya ait olan küpelerin klipsleri beyaz altın ve pırlanta karışımı. Tasarımcının koleksiyonunundaki aksesuarların neredeyse tamamı tüylü ya da tüy şeklinde modellerden oluşuyor.


Kızılderili malzemesi

Kuş tüyü, yıllar boyunca pek çok kültürde hem takı hem de süsleme malzemesi olarak kullanılan bir detay. Hatta Kızılderililerin her farklı durumu simgelemek için farklı kuşların tüylerini kafalarına taktıkları söyleniyor. Tüyler her kültürde farklı bir şeyi sembolize ettiği için kullanılsa da özellikle tavuskuşu tüylerini andıran tüylerin insanlara iyi enerji, sağlık ve güç verdiğine inanıldığı için kullanıldığı biliniyor.