Cumartesi Küresel ısınmaya karşı romantik gece

Küresel ısınmaya karşı romantik gece

27.03.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Her yıl düzenlenen ve ışıkların kapatıldığı Dünya Saati etkinliğine bu yıl Türkiye’den de katılım büyük. Oteller de destek verecek. Böylece hem küresel ısınmaya dikkat çekilecek hem de yemekler mum ışığında romantik geçecek

Küresel ısınmaya karşı romantik gece

Bugün 20.30-21.30 arasında “dünyamız kararacak”. WWF tarafından küresel ısınmayla mücadele amacıyla bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Dünya Saati (Earth Hour) Kampanyası kapsamında tüm dünyada çevreye duyarlı pek çok insan yine bir saatliğine ışıkları kapatacak. Empire State Binası, Tapei 101 Gökdeleni, Eyfel Kulesi, Buckingham Sarayı gibi önemli yapıların güvenlik harici aydınlatmaları söndürülecek. Tüm dünyadan 100’ün üzerinde ülke, 6 bin ilçe, şehir ve belediyeden yaklaşık bir milyar insanın katılacağı etkinliğe Türkiye’den de büyük destek var. Belediyeler, bankalar, holdingler, oteller ve alışveriş ve eğlence merkezleri başta olmak üzere toplam 190 kurum saatler 20.30’u gösterdiğinde ışıkları söndürecek.
Bu saatlerde dışarıda yemek yemek isteyenler içinse bazı oteller “hem aktivist hem romantik” programlar hazırladı. Işıklar kapandığı için mum ışığında yiyeceğiniz yemekle aynı zamanda küresel ısınmaya dikkat çekenler arasında olmanız mümkün.
“Eylemin sonunda ışıkların açılmasına izin vermediler”
Geçen yıl da Earth Hour’a destek veren Radisson Blu Bosphorus Hotel Halkla İlişkiler ve Pazarlama Yetkilisi Derya Bütün “Dünyadaki her Radisson bu etkinliğe katılıyor” diyor: “Bu yıl olduğu gibi geçen yıl da misafirlerimize bu etkinliğe katılmalarını rica eden mektuplar verdik. Geçen yıl katılım muazzamdı. 120 odalı bir oteliz. Bütün odalarımız doluydu ve bütün misafirler ışıklarını kapattı. Mum ışığında bir kısmımız barda, bir kısmımız lokantada çok hoş vakit geçirdik. Organik yemekler, içecekler, atıştırmalıklar sunduk konuklarımıza. Bu yıl da aynı katılımı bekliyoruz. Işıkların kapatılmasına itiraz eden kimse olmadı. Misafirlerimizin çoğu yabancı. Hepsi ‘Dünyanın pek çok yerinde lüks otellerde kaldık, ama bu etkinliğe katılan bir otele rastlamadık’ dediler. O kadar memnun kaldılar ki atmosferden, bir saat sonra ışıkların açılmasına izin vermediler. Sadece biraz daha aydınlık yapabildik, ışıkları tamamen açamadık. Özellikle bu küresel etkinliğe katılmak için restoranlarımızda yer ayırtan müşterilerimiz bile oldu.” Yine geçen yıl ışıkları kapatan otellerden Hilton Istanbul’dan Burcu Yatmazoğlu da katılımın çok yüksek olduğunun altını çiziyor.


Hangi oteller katılıyor?
Hilton ve Conrad Otelleri, Radisson Sas Otelleri, Divan Otelleri, Midtown, W Hotel, The Marmara Otelleri ve Mövenpick Otelleri’nde güvenlik harici tüm aydınlatmalar kapatılacak. Buralarda restoran ve barlarda yemek servisi mum ışığında yapılacak. Dış cephe ışıkları da yakılmayacak. Oteller müşterilerine mektup göndererek, bu etkinlik için destek istedi.


Köprü “kararıyor”, The Hall’da konser var
Belediyeler: Kadıköy Belediyesi, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Balıkesir Susurluk Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi.
Boğaziçi Köprüsü: Spotlar ve dekoratif aydınlatmalar araç trafiğini olumsuz etkilemeyecek şekilde kapatılacak.
Sabancı Holding’in İkiz Kuleleri: Kulelerde güvenlik harici tüm aydınlatmalar kapatılacak.
Bankalar: Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, TEB, INGBank, HSBC, A&T Bank, TSKB, Finansbank, Denizbank, Akbank, Şekerbank, Turkish Bank genel müdürlük ve şubelerinde güvenlik harici aydınlatmalar kapatılacak.
Şirketler: Sabancı Holding, Koç Holding, Borusan Holding, Akkök Holding, BSH Ev Aletleri, Unilever, Coca-Cola, Arçelik, Petrol Ofisi, Yurtiçi Kargo, Canon Eurasia, Setur, Tetra Pak, Tofaş Türk, Kipa, Mavi Jeans ve YKM genel müdürlük binalarında güvenlik harici aydınlatmalar kapatılacak.
Alışveriş merkezleri: İstinye Park, Kanyon, Eskişehir Espark, Eskişehir Kanatlı
AVM, Eskişehir NEO AVM’de güvenliği ve ziyaretçi trafiğini olumsuz etkilemeyecek alanlarda dekoratif aydınlatmalar kapatılacak.
The Hall İstanbul Dünya Saati Gecesi: Siemens, Dsign ve Project Base sponsorluğu ile mum ışıkları ile aydınlatılmış tarihi bir binada sanatçılar Hale Caneroğlu, Alatav, Safa Bolat ile Şenlik Bandosu, Velvele, Carnaval Turco, Kentmen gönüllü olarak sahneye çıkacak.