Cumartesi Kutlama dolu ilk yıl

Kutlama dolu ilk yıl

08.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anneliğin ilk yılında kırk uçurmadan ilk adım partisine pek çok kutlama yapılacak. İşte partilerin düzenleneceği yerden pasta seçimine kadar işinizi kolaylaştıracak birkaç öneri...

Kutlama dolu ilk yıl

Oğlumu sağlıkla kucağıma almak benim için kutlamaların en büyüğü olsa da hamile kaldığım zaman anladım ki anneliğin ilk yılında bebekle birlikte kutlanacak çok şey ve uyulacak gelenekler var.
* Bebeğe hoş geldin partisi: Bu partide anne adayı doğum öncesi dostlarıyla keyifli vakit geçirirken, bebeğin doğduktan sonra ihtiyaç duyacağı kıyafet ve diğer bakım eşyaları da anneye hediye ediliyor.
* Bebeği görme partisi: Doğumdan sonra anne-babanın bebeklerinin gelişini kutlamak, onu dostlarıyla tanıştırmak için düzenledikleri parti. Bebek bir-iki aylıkken yapılan bu parti ile tebrik ziyaretine gelmek isteyen eş dostu tek seferde ağırlamış oluyorsunuz.
* Kırk uçurma (kırklama): Eski geleneklere göre bebekler ilk 40 gün sokağa çıkmıyormuş. Bu sürenin sonunda ilk defa evden çıkacak bebek ve annesine özel bir banyo yaptırılıyor. Suyuna zenginlik getirsin diye altın, bebek mis kokulu ve güzel olsun diye gül yaprakları, bolluk ve bereket getirsin diye pirinç, kötülüklerden korusun diye çörek otu ve nazar boncuğu konup bebek sağlıklı ve uzun ömürlü olsun diye dua okunuyor. Bu sırada bebeğin kafasından aşağıda da kırk kere su dökülüyor (kırklama). Banyo sonrasında ise bebek ilk defa dışarı çıkarılıyor.
* Diş buğdayı: Bu bebeğin ilk dişi çıktıktan sonra sağlam dişleri olsun diye yapılan bir kutlama. Önüne farklı meslekleri işaret eden eşyalar konur ve bebek hangisine el atarsa, mesleğinin o olacağına inanılır. Bir de aile büyükleri misafirlere ikram için “diş buğdayı” diye bilinen bir salata hazırlar. İçine altın konur ve altın kime çıkarsa o kişi bebeğe hediye alır.
* İlk adım partisi: Bebeğin ayaklarına bir kurdele bağlanıyor ve ufak bir alkış tufanıyla kesiliyor. Maksat çocuk güzel yürüsün,
büyük büyük adımlar atsın.

Haberin Devamı

Kutlamayı nerede yapıyoruz?

* Etiler’deki Hippo Parti ve Oyun Evi partilerinizi de yapabileceğiniz harika bir bahçesi olan üç katlı bir villa (hippoparty.com).
* Bağdat Caddesi’ndeki NivoKido doğum günü partilerinde çocukların farklı oyuncaklarla oynamalarına ve aktivitelere katılmalarına imkan veriyor (nivokido.com).
* Bostancı’daki Mini Aktivite’de süslemeden pastaya kadar her türlü detayla mekanın sahipleri ilgileniyor (miniaktivite.com).
* Göztepe’deki Mutlu Krallık 30 kişilik doğum günü partilerine ev sahipliği yapıyor ve bu partilerde çocuklara eğlenceli bir atölye çalışması hediye ediyor (mutlukrallik.com).
* Happy Nest Arnavutköy’de harika bahçeli bir villada doğum günü partilerinizi yapma imkanı sunuyor (happynest.com.tr).

Haberin Devamı

Pastayı nereden sipariş versek?

* Bir sürü kutlamada sipariş verdiğim Hansel ve Gretel butik pastacılığın en eski isimlerinden (hanselvegretel.com).
* Zeynep Yümlü, Mutlu Dükkan isimli butik pastanesinde rengarenk katlı pastalar dışında kavanoz içinde lezzetli bebek şekerleri ve kurabiyeler hazırlıyor (blog.mutludukkan.com).
* Oğlumun 1 yaş doğum günü pastasını (ve benim 34 yaş pastamı!) hazırlayan Dragos’taki Moni Pasta’da üç boyutlu pastalar tasarlanıyor (monipasta.com).
* Sihirli Spatula’nın sahipleri Ayça ve Gökçe İlkel isimli ikiz kardeşler birbirinden lezzetli özel tasarım pastalar, kekler, kurabiyeler ve tartlar hazırlıyor (sihirlispatula.com).
* Mavi Krema’nın çikolataları, kurabiyeleri ve bezeleri özel kutlamalarda büyük rağbet görüyor (mavikrema.com).

Hayalimizdeki parti için

* Doğum öncesi ve doğum sonrası her türlü kutlama için konsept oluşturan, kutlama ile ilgili aklınıza gelen ne varsa halleden birAtölye’nin sahibi Gülru Hantaloğlu partileriniz için kendi mekanının da kapılarını açıyor (biratolye.com.tr).
* Bir organizasyonu özel kılan her şey detaylarda saklıdır diyen Mori Events bazen hiç akla gelmedik fikirler de sunarak renkli bir
davet vermenizi sağlıyor (www.morievents.blogspot.com).
* Hayalinizdeki partiyi gerçeğe dönüştürmek bizim en büyük keyfimiz diyor Yap Yapıştır ekibi. Tasarımdan üretime her şeyle tek tek ilgileniyorlar. Şeker büfeleri, fotoğraf köşeleri
Yap Yapıştır partilerinin vazgeçilmezleri (yapyapistir.com).
* Art Of Mat bildiğiniz çerçeve modellerinin dışına taşıp hem kişiye özel alternatifler üretiyor hem de özel günlere kapı süsü, fotoğraf çerçevesi, isimli panolar ve dekorlar hazırlıyor (www.artofmat.com).
* Yaratıcı metin yazarı Selen Gökalp bebeğiniz için özel olarak hazırladığı metni stüdyoda harika bir şarkıya dönüştürüyor ve kutlamanızı unutulmaz kılıyor (1mutlulukprojesi.tumblr.com) .
* Kutu Kutu Parti’nin sahibi Handem Erkay Güner bir parti için ihtiyacınız olan her şeyi bir küçük kutuya sığdırıp size sunuyor. Kendi partinizi kendiniz hazırlamak istiyorsanız Kutu Kutu Parti’nin peçeteden muma, renkli bantlardan çerçeveye farklı süs ve dekorasyon ürünlerini sattığı internet sitesine göz atmalısınız (kutukutuparti.com).