Cumartesi “Lady Gaga’nın köpeği ürünlerimizi üstünden çıkarmıyor”

“Lady Gaga’nın köpeği ürünlerimizi üstünden çıkarmıyor”

08.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kedi ve köpeklere yönelik ürünler satan; Lady Gaga, Demi Moore gibi ünlülerin köpeklerinin de ürünlerini kullandığı Moshiqa’nın yaratıcısı ve tasarımcısı Meryem Birsöz: “Kendimi Moshi için çocuk reyonlarına bakarken bulunca markayı yaratmaya karar verdim”

“Lady Gaga’nın köpeği ürünlerimizi üstünden çıkarmıyor”

Evcil hayvanlara yönelik ürünlerde ciddi bir çeşitlenme var bir süredir. Nasıl çocuğumuz üşümesin, sevimli ciciler giysin istiyorsak aynı şeyi evcil hayvanlarımız için de düşünüyoruz. İşte Moshiqa da bu alandaki eksikliği görüp kedi ve köpeklere yönelik kıyafetler, tasmalar üreten bir marka. Hatta öyle ki Hollywood ünlüleri bile kullanıyor markanın ürünlerini. Yaratıcısı Meryem Birsöz, “Biz daha çok evcil hayvanlar için bir lifestyle markası kurmak istiyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Moshiqa nasıl ortaya çıktı?

Ben Amerika’da iki yıl, Türkiye’de 1.5 yıl tekstil üzerine çalıştım. Sonra Milano’da moda pazarlama mastırı yaptım ve döndüm. İstanbul’a geldikten sonra sürpriz olarak köpeğim Moshi hayatıma girdi.
O böyle kışları soğuktan titremeye başlayınca ben de kendimi ünlü markaların çocuk reyonlarına bakarken buldum ve kendi kendime bir pazar araştırması yaptım. Gerçekten de köpek ve kediler için pazarda eksik vardı. Ben de bir marka yaratmaya karar verdim. Milano’ya dönüp Dolce&Gabbana, Prada gibi markalara danışmanlık yapan profesörümle bir hafta sonu araştırma yürüttük. Döner dönmez burada bir atölye kurdum ve kalıpları oturtturmaya başladık. Derken 2012’de Moshiqa’ya başladık.

Haberin Devamı

Moshiqa ne demek?

Moshi benim en sevdiğim Japon tatlısının, aynı zamanda köpeğimin de ismi. Oradan türettik.

“Chanel ile aynı yerde ürünlerimiz satılıyor”

Hangi ürünler var Moshiqa’da?

Biz daha çok evcil hayvanlar ve evcil hayvanlarıyla beraber yaşayan insanlar için bir “lifestyle” marka kurmaya çalışıyoruz. Şu an için bornozlar, yüzde 100 kaşmir süveterler, yağmurluklar, kabanlar var. Ayrıca deri ürünlerimiz, tasmalarımız var. Şu an dünyada hiç yapılmamış tasarımlar hepsi. Aksesuarlarımızın hepsi yurt dışında Louis Vuitton’un fabrikasında yapılıp geliyor. Derilerimiz çok kaliteli, İtalya’dan gelen ürünlerimiz, kumaşlarımız var. Kullandığımız taşlarda Swarovski’yle işbirliği yapıyoruz. Kumaşların fonksiyonu çok önemli bizim için. Mesela çantamızın içindeki yastık Schoeller markasına ait, kışları tenin sıcaklığını içine hapsedip sıcak tutan yazları da tam tersi soğuk tutan bir kumaş. Poşetlerimize kadar da her şey el yapımı.

Nerede yapılıyor ürünler, ilk nerede piyasaya sundunuz?

Burada, Nişantaşı’ndaki atölyemizde yapılıyor. İlk Japonya’da başladı, sonra Amerika, İtalya şimdi de Hollanda’nın en büyük alışveriş merkezinde Chanel’in, Louis Vuitton’un yerlerinin olduğu yerde bizim de bir alanımız var. Yurt dışında bir marka olarak ilerlediğimiz için daha Türkiye’de mekan olarak bir yerde satışımız yok. Sadece online satışımız var.

Haberin Devamı

Bir ürün ne kadar sürede ortaya çıkıyor?

Bir ürünün ortaya çıkışı yaklaşık 5 ay sürüyor diyebilirim! Kalıp yapılıyor, farklı cinslerin üzerinde deneniyor, sonra revize ediliyor.

“İstanbul konserlerinde hediye olarak vermişler”

Ürünlerinizi evcil hayvanlarına giydiren dünyaca ünlü isimler var, mesela benim bildiğim Lady Gaga. Başka kimler var ünlü isimlerden?

Evet, Lady Gaga köpeği Miss Asia’nın üzerinden çıkarmıyor kıyafetlerimizi. Ayrıca Jennifer Aniston ve köpeği Dolly, Leonardo DiCaprio ve köpeği Django, Demi Moore ve köpeği Vida Blue da ürünlerimizi kullananlardan.

Lady Gaga Moshiqa’nın ürünlerine nasıl ulaşmış?

İstanbul’daki konserleri sırasında biri ürünlerimizi hediye olarak vermiş kendisine ve bir sürü hediye içinde bizim poşetimiz dikkatini çekmiş. Beğenince de kullanmaya başlamış.

“Hayalim bir çizgi filmimizin olması”

Moshiqa ile ilgili ilerisi için başka planlarınız var mı?

Aslında ilerdeki hayalim Moshiqa’nın Disney’de bir çizgi filminin olması. Monogramımızdaki kedi ve köpeklerin 3 boyutlularının yapılıp karakterlerin oluşturulması. O karakterlerle de farklı alanlara girebileceğimizi düşünüyorum ki yakın zamanda çok bilinen markalarla
işbirliğimiz olacak.

Haberin Devamı

Bir de “lifestyle” markası olmayı hedeflediğimiz için mesela şu an pasaport kılıflarımız var hem kedi-köpeğinize hem kendinize ait pasaportunuzu koyabileceğiniz. Ayrıca çok tercih edilen bileklik-tasma takımları var yine birlikte kullanabileceğiniz. İleride ortak kullanılabilecek başka ürünler de geliştireceğiz.