Cumartesi Lilu ‘mahallenin barı’ olmaya aday

Lilu ‘mahallenin barı’ olmaya aday

20.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Abdi İpekçi Caddesi’nde yıllardır adından söz ettiren Cafe In artık yerini Lilu’ya bıraktı. Mert ve Berk Çiller kardeşler ile Uğur Karabayır’ın sahibi olduğu Mar Group’un bünyesinde bulunan Hardal, OktoberFest, Torro-Tapas, Rigatoni gibi mekanlarının yanına Lilu’yu da ekledi.

Lilu ‘mahallenin barı’ olmaya aday



Açılalı henüz iki hafta olan mekanda atıştırmalıklar, suşi ve kokteyler ön planda. Lilu iş çıkışı yorgunluğunu atabileceğiniz bir mekan olarak düşünülmüş. Geceleri özel parti, davetler ve doğum günü organizasyonlarına da ev sahipliği yapacak olan mekanda DJ performansları da olacak. Lilu “mahallenin barı” olmaya niyetli. Kendine özgü kokteyleri ile müşterilere yeni tatlar sunacak olan mekan pazar günü hariç 11.00 ile 02.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Dekorasyonunu Tik-Tak mimarlığın yaptığı mekanda beyaz ve dore ağırlıklı renkler dikkat çekiyor. Lilu’yu bir de Mar Group Kurumsal İletişim Direktörü Ayşegül Şener’den dinledim.

Haberin Devamı

Lilu’yu açmaya nasıl karar verdiniz?

İstanbul’un en gözde yerlerinde markalarımızı konumlandırmayı tercih ediyoruz. Bu sefer de Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’ni seçtik. Gece hayatını ve eğlenmeyi sevenler çok iyi bilir,
burada önceden Cafe In vardı.Devretme sürecinde biz aldık. Diğer mekanlarımızdan farklı konseptte bir yer açmak istiyorduk. İş çıkışı atıştırmalıklarla vakit geçirilebilecek bol kokteyli bir yer olsun istedik. Lilu bu anlamda özel kalmasını istediğimiz bir marka.

Lilu ismini ortaklardan hangisi buldu?

Adını Berk Çiller koydu. Dekordan ismine, menü tasarımından menünün içerisinde bulunan yemeklere, şarap menüsünden şampanya çeşitlerine kadar en ince detaya kadar araştırıp karar verdiler.

Haberin Devamı

Ne tür bir yer burası? Neler var menünüzde?

Suşiler, tapaslar, salatalar, tatlılar ve özel şampanya çeşitleri var. Suşi çeşidi de çok zengin. İyi bir başlangıç yaptık. Lilu suşi severlere değişik bir alternatif olacak. Suşici değiliz ama iddialı olduğumuz bir alan haline geldi. Ana yemek yok. Küçük porsiyonlarda bol çeşitli atıştırmalıklar, kokteylin yanında gidebilecek yemekler var. Zaten kokteyl, suşi ve tapas ağırlıklı. İş çıkışında gelip bir-iki kadeh bir şeyler içip yanında da birazcık karnınızı doyurup akşam yemeğine de başka bir yere devam edebilirsiniz. Burası “mahallenin barı” gibi olacak.

Özel olarak neden suşiyi ön plana çıkardınız?

Nişantaşı’nın müdavimi olanlar suşi alternatifi arıyordu. Bilinçli yapılan bir şey değil. Çok sevildi.

Akşamları nasıl oluyor?

Salı-perşembe, cuma-cumartesi hafta içi ve hafta sonu partilerimiz olacak. Saat 20.00-21.00’den sonra ise DJ performansları gerçekleşecek. Sinan Uçar ve Murat Tokuz çalıyor. Yurt dışından da DJ’ler getireceğiz. Barmenlerin özel şovları da olacak. Hafif bir şeyler yiyip sonra partiye devam etmelik bir mekan yaratmaya çalıştık. Cafe In’den
gelen eğlence ruhunu biz bir adım daha yükselterek Lilu ile devam ettiriyoruz.
Cafe In’in sorumluluğunu taşıyoruz.
Uzun ömürlü ve sadık müşterisi kitlesine sahip olmuş. Biz o sorumlulukla, Cafe In’den aldığımız bayrakla uzun ömürlü olmak istiyoruz.

Haberin Devamı

“Hardal’ı Anadolu yakasına da taşıyacağız”

Mar Group’un yeni mekan çalışmaları var mı?

Şu anda yeni marka çalışmamız yok. Lilu daha çok yeni. Hardal’ların şube sayısını arttırmayı planlıyoruz. Anadolu yakasından çok talep var. Özellikle Bağdat Caddesi tarafında yer bakıyoruz. OktoberFest’i Türkiye çapında şubeleştirmek ve büyütmek istiyoruz. Asmalımescit’teki Rigatori’yi, Nişantaşı City’s’de İzzet Çapa’nın “Mahalle”sinin içine açıyoruz.