Cumartesi Makyajın sırrı uyumda

Makyajın sırrı uyumda

27.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

L’Oréal Paris’in makyaj tasarımcısı Ali Rıza Özdemir’e doğru mezuniyet makyajının sırrını sorduk

Makyajın sırrı uyumda

- Seçilen kıyafet ve saçın makyaj ile uyumu ne derece önemlidir?

Haberin Devamı

Mezuniyet için seçilen kıyafetin rengi, tarzı ve modeli makyajın da rengini ve tarzını belirler. Doğru bir makyajın temel unsurlarından biri de bu uyumu yakalamaktan geçiyor. Örneğin kırmızı bir elbisenin göz makyajındaki renkleri siyah ve kahve tonlarıdır, mavi bir elbise tercih edildiyse de pembe, leylak ve mor renkleri tercih edilebilir. Siyah ya da beyaz, bej tonlarda seçilen bir kıyafet ise çok daha şanslı bir seçimdir; çünkü çok daha geniş bir renk paletinden yararlanabilir. Kıyafetin boyu, dekoltesi, işlemesi makyaj renklerini belirleyen detaylardır. Kahkül kullanıyorsanız, gözlerinizi öne çıkarmanız ve kirpiklerinizi vurgulamanız gerekir. Kabarık ve dalgalı saçlarda ise gözlerin vurgusu önemlidir.

Haberin Devamı

- Cilt tonuna göre doğru makyaj nasıl olur?

Açık tenli ve sarı ya da kahveye dönük saçlı biri için pembe allık, gözlerde siyah kalem ve rimel ve yine pembe, şeftali tonlarında ruj tercih edilebilir. Yine açık tenli ancak kahvenin koyu tonlarındaki bir saç rengi için ise pembe ya da bronz renklerdeki allıkla birlikte sıcak renkli ruj seçenekleri kullanılabilir. Koyu bir cilt ve saç rengi için ise cildin koyuluk derecesine göre bir fondöten, koyu pembe bir allık ve bordo tonlarında bir ruj tercih edilebilir. Ancak kıyafet rengini de göz önünde bulundurmak gerekir.

- En çok yapılan hatalar nelerdir?

Fondöten, kapatıcı gibi ten makyajı malzemelerinin tonlarının doğru seçilmesine dikkat edilmeli. Tüm yüze pudra sürmek yüzdeki kusurları öne çıkarır. Bunun yerine burun ve çene bölgesini dengelemek için pudra kullanmak yeterli. Allığı yanak bölgesi yerine elmacık kemiklerinin üstüne uygulamak daha doğru. Dikkat edilmesi gereken konulardan biri de maskara ve far uygulaması. Üst kirpikleri öne çıkaran bir maskara ile mezuniyet kıyafetinin rengine uygun bir far seçimine dikkat etmeli.