Cumartesi Marinanın lezzetli köşesi

Marinanın lezzetli köşesi

07.10.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bodrum'da, Turgutreis Marina'da bulunan Yat Kulübü Lokantası özenli servisi ve uygun fiyatlı yemekleriyle konuklarını ağırlıyor

Marinanın lezzetli köşesi

Çıpa Balık Lokantası devremülkle işletilen Armonia Tatil Köyü'nün içindeydi. Deniz kenarındaki eski bir taş ahır onarılarak lokantaya dönüştürülmüştü. Turizm ve otelcilik eğitimi gören Yalçın Önerli isimli bir genç, Haşim Tuncer'le ortak olarak bu lokantayı işletiyordu.Mutfağı ve servisiyle kısa sürede ünlenen lokantanın deniz kenarında da kapalı bölümünde de sınırlı sayıda masası vardı. Bu nedenle yer ayırtmadan gidenler yer bulamıyordu. Yalçın Önerli her zaman işinin başında ve mutfaktaydı.Yalçın Önerli'nin özel yemekleri vardı. Marine edilmiş düğmeli ahtapot ızgarası, hardal soslu levrek balığı, deniz mahsullü pazı dolması, mürekkepbalıklı pilav, deniz ürünlü İspanyol pilavı paella... Bunların üzerine de elmalı fırın helvası beğenilirdi. Hasan Pulur ağabeyimiz Çeşme'yi mesken edinmeden önce yaz aylarında Kadıkale dolayında konaklardı. Kadıkale'de denizin hemen kenarındaki Çıpa Balık Lokantası sevdiği lokantalardan biriydi. Hasan Pulur ağabeyimizin beğendiği lokanta nasıl bir yer diyerek biz de gittik. Bodrum'da bir adet vardır: Bir lokanta ilgi gördü mü, bina sahibi işletmeciyi çıkararak lokantayı kendi işletmek ister. Yalçın Önerli de ahırı lokantaya dönüştürüp ünlendirmişti ya. Bina sahipleri lokantayı kendileri işletme niyetiyle onu sokağa attılar.İşte o Yalçın Önerli, şimdi Doğuş Grubu'nun Bodrum'un Turgutreis'indeki marinasının içinde bulunan Yat Kulübü Lokantası'nın başında.Doğuş Grubu tarafından yaptırılan ve üç yıl önce işletmeye açılan, 550 yat kapasiteli marina yemyeşil, bakımlı, çağdaş bir tesis oldu. Turgutreis'in yaşam kalitesine büyük katkısı var.İçindeki lokantaları, kafeleri, dükkanları ile sadece tekne sahiplerinin değil, Bodrum'a yolu düşen yerli ve yabancı turistlerin de ilgi merkezi haline geldi.Yaz sonu ve ramazan olmasına rağmen günün her saatinde cıvıl cıvıl. Marinadaki lokantaların çoğu oruç tutanlar için özel iftar mönüsü hazırlamış. Marinadaki iki lokanta, Armani Kafe ile Yat Kulübü Lokantası, Doğuş Grubu tarafından işletiliyor.Yat Kulübü'nün büyük bir yüzme havuzunun kenarında, kapalı bölümü Batı ülkelerindeki benzerlerinden hiç de geri kalmayacak dekora ve konfora sahip, toplantı odası, istirahat odası, lokantası, kafesi olan bir binası var. Binanın önündeki havuzun kenarına güzel havalarda masalar diziliyor.Yaz aylarında canlı müziği de olurmuş ama ben rastlamadım. Bütün gün cıvıl cıvıl Yalçın Önerli işte bu kulübün lokantasının sorumlusu. Lokantanın Yeliz Aydoğan isminde sevimli, becerikli bir de yöneticisi var. Servisle ilgileniyor, müşterilerle ilgileniyor... Kuruluşundan bu yana lokantada.Masası, iskemlesi, örtüsü, tabağı, çatalı, bardağı ile lokanta yemekten önce insanı rahatlatıyor.Listede yer alan yemek fiyatları da makul. Komple sabah kahvaltısı 15 YTL. Çorbalar 4, sigara böreği 5 YTL. Sosis-patates 8 YTL.Ana yemeklerden kalamar 17,50 YTL, fish&chips 15 YTL. Meksika usulü bonfile, T-bone steak, avcı soslu bonfile 20 YTL. Şiş ve pirzola 17,50 YTL. Tatlılar 8 YTL.Mutfak sorunlusu Nurettin Yüksel ama Yalçın Önerli de mutfakla ilgileniyor. Havanın serince olmasına rağmen havuzun kenarındaki masalardan birine oturduk. Yanımızdaki masalarda yabancılar oturuyordu. Onlarla Bodrum'un, marinanın ve de lokantanın güzelliğinden sohbet ederek yemek yedik.Marine edilmiş düğmeli ahtapot ızgarayı, hardallı levreği, uskumru turşusunu tattık. Yeni yakalanmış turna balığını yedik. Turna balığının eti bembeyaz, pek lezzetliydi. Temiz yağda çok iyi kızartılmış, hiç yağ emmemişti. Yemeğin üzerine fırın sütlaç ile elmalı ev baklavasını paylaştık. Yemekten pek memnun olduk.Lokantanın iftar mönüsü de var. Fiks mönü 25 YTL. Yemekten memnun kaldık