17.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:
Özge Kara
Gastronomi avcılarının son dönemlerdeki favori adreslerinden biri Maslak’taki Atatürk Oto Sanayi. Hal böyle olunca bölgede yeni mekanların açılması kaçınılmaz oluyor. Markus da sanayinin bu hareketliliğine yeni bir soluk getiriyor. Markus bir kaburgacı. Dana ve kuzu kaburga porsiyonların yanı sıra yine dana kaburgadan yaptıkları burgerlerle dikkat çekiyor. Mevsimsel olarak değiştirdikleri çorba, salata ve yan ürün çeşitleri de var. Kanada usulü patates kızartması “Poutin” bunlardan biri mesela.
Mekan seçimlerine dair Emirhan Paralı “Sade bir menümüz var. Biz de aynı hamlıkta olan bir yer hayal ettik. Popüler kültürün bize dayattığı yerlerin dışında, ruhu olan bir yer…” diyor.
İstanbul’un tezatların şehri olduğunu hatırlatan Paralı, Atatürk Oto Sanayi’nin bunun en müthiş örneklerinden biri olduğunu söylüyor: “Bir yandan plazaların arasındayız ama karşı dükkanımızda egzozcu komşumuz, sağ tarafımızda ise kaportacı Hakan Usta var. Gelenlerden de aynı tepkileri alıyoruz ve buranın ruhunun parçası olmak bizi çok mutlu ediyor.” Belki de biraz da bu yüzden oldukça samimi bir ekip var Markus’ta misafirleri bekleyen. Paralı bu samimiyetle ilgili şunları paylaşıyor: “Ekip bizim için arkadaşlık, samimiyet demek. Bu samimiyet servisimize de yansıyor. Bir restoranda unvan gözetmeksizin herkes aynı gayreti gösterdiği sürece başarı ortaya çıkıyor.”
Açılalı çok geçmemesine rağmen güzel bir ilgi yakalamış mekan. Bundan sonrasına dair en büyük hedefse Markus’u Türkiye sınırları dışında görmek. “Acele etmeyeceğiz, en önemlisi rahmetli dedemin bize öğrettiği gibi merdivenleri teker teker çıkmak” diyor Paralı ve orta vadede butik bir zincir haline gelme planları olduğunu paylaşıyor.