Cumartesi Maslak’ta bir kaburgacı: Markus

Maslak’ta bir kaburgacı: Markus

17.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Maslak’taki Atatürk Oto Sanayi’de açılan Markus, bir kaburgacı. Mekanın kurucularından Emirhan Paralı: “Bir yandan plazaların arasındayız ama karşı dükkanımızda egzozcu komşumuz, sağ tarafımızda ise kaportacı Hakan Usta var. Buranın ruhunun bir parçası olmak bizi çok mutlu ediyor”

Maslak’ta bir kaburgacı: Markus

Gastronomi avcılarının son dönemlerdeki favori adreslerinden biri Maslak’taki Atatürk Oto Sanayi. Hal böyle olunca bölgede yeni mekanların açılması kaçınılmaz oluyor. Markus da sanayinin bu hareketliliğine yeni bir soluk getiriyor. Markus bir kaburgacı. Dana ve kuzu kaburga porsiyonların yanı sıra yine dana kaburgadan yaptıkları burgerlerle dikkat çekiyor. Mevsimsel olarak değiştirdikleri çorba, salata ve yan ürün çeşitleri de var. Kanada usulü patates kızartması “Poutin” bunlardan biri mesela.

Haberin Devamı

Maslak’ta bir kaburgacı: Markus
Markus Paris’te Le Cordon Bleu’da restoran yönetimi eğitimi alan ve bu eğitimi çeşitli restoranlarda edindiği deneyimlerle pekiştiren Emirhan Paralı ve uluslararası deneyimleri olan şef Sinan Büdeyri’nin uğraşlarıyla ortaya çıkmış. İkili geçtiğimiz sene başlattıkları, katılımcılara farklı bir yeme-içme deneyimi sunan “Wondercats” isimli pop-up serisi için bir araya gelmiş. Paralı, “Yakaladığımız uyum bizleri bugüne getirdi” diyor. Mekanın konseptini oluştururken Paralı bir süre yaşadığı Paris’teki gözlemlerinden, Büdeyri ise New York deneyimlerinden faydalanmış. Nihayetinde ikisine de hitap eden bir konsept ortaya çıkmış. Naif Tasarım Markus’un mimarisini üstlenirken, Nihan Aydın marka kimliğini oluşturmuş. Antique Hous’un kurucularından Yağız Alpfer ise iç dekorasyonuna dair gördüğümüz her detayın yaratıcısı. Markus’un duvarında yer alan imza resim Yankı Çalışkan’a ait. İncelikle oluşturulmuş konsepte ağırlıklı olarak blues ve fusion jazz
müzik eşlik ediyor.

Haberin Devamı

Mekan seçimlerine dair Emirhan Paralı “Sade bir menümüz var. Biz de aynı hamlıkta olan bir yer hayal ettik. Popüler kültürün bize dayattığı yerlerin dışında, ruhu olan bir yer…” diyor.

Maslak’ta bir kaburgacı: Markus
“Komşumuz egzozcu”

İstanbul’un tezatların şehri olduğunu hatırlatan Paralı, Atatürk Oto Sanayi’nin bunun en müthiş örneklerinden biri olduğunu söylüyor: “Bir yandan plazaların arasındayız ama karşı dükkanımızda egzozcu komşumuz, sağ tarafımızda ise kaportacı Hakan Usta var. Gelenlerden de aynı tepkileri alıyoruz ve buranın ruhunun parçası olmak bizi çok mutlu ediyor.” Belki de biraz da bu yüzden oldukça samimi bir ekip var Markus’ta misafirleri bekleyen. Paralı bu samimiyetle ilgili şunları paylaşıyor: “Ekip bizim için arkadaşlık, samimiyet demek. Bu samimiyet servisimize de yansıyor. Bir restoranda unvan gözetmeksizin herkes aynı gayreti gösterdiği sürece başarı ortaya çıkıyor.”

Açılalı çok geçmemesine rağmen güzel bir ilgi yakalamış mekan. Bundan sonrasına dair en büyük hedefse Markus’u Türkiye sınırları dışında görmek. “Acele etmeyeceğiz, en önemlisi rahmetli dedemin bize öğrettiği gibi merdivenleri teker teker çıkmak” diyor Paralı ve orta vadede butik bir zincir haline gelme planları olduğunu paylaşıyor.