Cumartesi Meyveli tarifler

Meyveli tarifler

23.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sahan’ın şefi Tahir Tekin Özcan’ın mevsime uygun iki tarifini veriyorum

Meyveli tarifler

Sahan’ı bilmeyen yoktur. Senelerdir kebabın ve mezenin iyisini masalarımıza taşır. Her başarılı kebapçının arkasında başarılı bir şef olduğu da doğrudur. Kısmet bu haftayaymış benim için. Kendimi Sahan’ın mutfağında, Tahir Tekin Özcan’ın yanında buldum.

Haberin Devamı

Gaziantep lezzetlerinin ağırlıklı olduğu bu mabette, Tahir şefim mevsimselliğe çok önem veriyor. Kebapçı dediğiniz zaman aklınıza gelen klasik tatlar kadar, yöresel lezzetlere de yer veriyor menüsünde. Sadece lezzete değil sunuma da çok özenen Tahir Tekin Özcan, bana tam yaz öncesi binlerce kalori aldırmaya niyetliydi. Kendisinin engin mutfak bilgisini ve yemeği büyük bir tutkuyla yapmasını arkama alarak iki özel tarifini sizinle paylaşıyorum. Hepinize afiyet olsun!

Yenidünya kebabı

MALZEMELER (4-5 kişilik)

- 1.5 kg orta büyüklükte yenidünya

- 1 kg zırhta çekilmiş kebaplık kıyma

- 1-2 baş sarımsak

- Tuz, karabiber

- Yenidünyaların sap ve tepe kısmını bıçakla kesip ortadan ikiye ayırın. Daha sonra çekirdeklerini çıkarın.

Haberin Devamı

- Bir kapta kıyma, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Bir fırın tepsisine yuvarlak olacak şekilde bir top köfte bir yenidünya
koyup 200 derecelik fırında
20-25 dakika pişirin, ortasında pişmiş sarımsakla servis edin.

Çağla aşı

MALZEMELER (4-6 kişilik)

- 500 gr parça et

- 1 kg taze çağla

- 1 su bardağı nohut

- 2 su bardağı süzme yoğurt

- 2 yemek kaşığı sade yağ veya tereyağı

- 1 yumurta

- 1 yemek kaşığı haspir

- Tuz, karabiber

Hazırlanışı

- Çağlaları ortadan ikiye keserek beyazlarını çıkarın
ve kaynar suda
10 dakika kadar haşlayın. Haşlanan çağlaları iki-üç defa suyunu değiştirerek soğuk suda bekletin.

- Eti bir tencereye koyup haşlayın. Kefini alınca ıslatılmış nohut ve tuzu ilave ederek pişmeye bırakın.
Daha sonra çağlaları etin üzerine ilave
edin ve 15 dakika
daha pişirin.

- Yoğurdun içine bir yumurta kırarak hafif ateşte çevirin. Yemeğin suyundan ekleyerek karıştırın. Isınan yoğurdu yemeğin üzerine döküp karışmasını sağlayın ve bir taşım kaynatın. Üzerine ısıtılmış yağ, haspir ve karabiber gezdirin.

(Not:Bulgur pilavıyla servis edin.)

Grey Goose le fizz

Bu kokteyl Grey Goose votka için tasarlanmış olup köpüklü ve kolay içimlidir

MALZEMELER

- 3.5 cl Grey Goose votka

- 1.5 cl taze sıkma misket limonu suyu

- 1.5 cl Elderflower Liqueur

- 7.5 cl soda

Haberin Devamı

Hazırlanışı

Soda hariç tüm malzeme şeykırda buzla çalkalanır, flüt şampanya bardağına süzülür ve üzerine soda eklenerek servis edilir.

Yanında ne yemeli?

Ben bu kokteylle kremalı ve naneli
rizotto tercih ederim.