Cumartesi Minibüste taco ve kahve servisi

Minibüste taco ve kahve servisi

14.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yiyecek ve içeceklerin minibüs, karavan gibi araçlarda satılmasına alışığız. Ama şimdi karavanda taco satanda var, minibüsünde üçüncü dalga kahve demleyip sunan da...

Minibüste taco ve kahve servisi

Yurt dışında yaygın olan minibüs, karavan gibi araçlarda yiyecek ve içecek satma konsepti ülkemizde de uzun bir geçmişe sahip. Seyyar olarak satılan köfte, dürüm gibi yiyeceklere alışkınız da taco veya kahvenin minibüste satılması çok yeni... Amerikan filmlerinde gördüğümüz taco minibüslerinden biri Cihangir’de taco satarken, her gün bir yenisi açılan üçüncü dalga kahvecilerden bir tanesi de minibüsünde kahve, kruvasan gibi ürünler sunuyor. Tabii filmlerdeki gibi dolaşarak satmıyorlar, park halindeler... İşletmelerin sahipleriyle araçta yemek satma fikirlerinin nasıl oluştuğunu, taco ve kahveye nasıl karar verdiklerini konuştuk.

Haberin Devamı

“Taco ne dediklerinde Meksika tantunisi diyorum”

Taco Truck Cihangir’in sahibi Murat Ergenç ile şefi Orhan Emluk 73 model karavanlarında müşterileri birlikte karşılıyorlar. Taco fikri Ergenç’in Amerika’da yaşamış bir arkadaşından çıkmış, sonrasında Ergenç tek başına devam etmiş.

Gençler çok seviyor

Cihangir’i konum ve müşteri kitlesi uygun olduğu için seçmişler. Taco için 15 santimlik lavaş kullanıyorlar, içine koydukları ekşi krema, salsa ve guacamole sosu da kendileri hazırlıyorlar.

Başta taco çeşitleri satarken talep üzerine ekmek arası köfte, çöp şiş, sucuk da satmaya başlamışlar. Yakında burrito da olacak. Ergenç “Şu ana kadar beş, altı kişi taco nedir diye sordu, ben de en yakın olarak Meksika tantunisi diyorum” diyor. İkinci haftalarında 1.200 kişiye ulaştıklarını ekliyor.

-Cihangir Caddesi’nde katlı otoparkı geçtiğinizde caddenin sonunda kalıyor.

-1.5 aydır hizmet veriyor.

-Hafta içi saat 10.00 - 02.00/03.00 arasında, hafta sonu 10.00-05.00 saatlerinde açıklar.

-Antrikottan hazırlanan dana biftekli (steak), tavuklu, sebzeli ve peynirli (veggie), vegan, karidesli (fish) ve soya olmak üzere altı çeşit taco satılıyor. Ayrıca ekmek veya dürüm arasında çöp şiş, sucuk, köfte ile nar, portakal gibi taze meyve suları da var.

-Tacolarda dana biftekli 10, karidesli 12, sebzeli ve vegan seçenekler 8 lira. Köfte, çöp şiş ve sucuk ise 10 lira. Portakal suyu boyutuna göre 6-7 lira.

-En çok “taco steak” yani dana biftekli taco talep görüyor.

-Müşterileri en çok gençler, turistler ve Cihangir’de yaşayanlar oluşturuyor.

Minibüste taco ve kahve servisi


“Hep sokakta kahve yapıp satmak istiyoruz”

Manivela Coffee Truck’ın sahipleri Nevcihan ve Ecehan Karaağaç kardeşler ile 25 yıllık arkadaşları Uğur İyigün. 88 model Mercedes araçlarında Nevcihan Karaağaç ve barista Selçuk Özdemir müşterileri karşılıyor. Aracın içine derin dondurucudan fırına, buzdolabına tam bir mutfak yapılmış. Demleme istasyonu kısmında da üçüncü dalga kahve ekipmanları var.

“Sıcak bir çizgimiz var”

Turkcell’de yönetici pozisyonunda çalışan Ecehan Karaağaç ile yeme-içme sektöründeki ortağı İyigün Amerika’da bir minibüsten kahve almışlar ve bir yıl sonra bu konsepti burada yapalım demişler. Ecehan ve Nevcihan Karaağaç yaptıklarının sıradan bir uygulama olmadığını söylüyorlar. Sokağa elektrik aboneliği almışlar. İlgi için “Harika tepkiler alıyoruz. İnsanlar için yeni bir çözüm. Organizasyon düzenleyenler için de öyle. Festivallere, konserlere gidiyoruz, sadece bize elektrik vermelerini rica ediyoruz ve 15 dakika içinde servise başlayabiliyoruz” diyor. Ecehan Karaağaç “Hep sokakta kahve yapmak istiyoruz, sıcak bir çizgimiz var, onu bozmak istemiyoruz” diye ekliyor. Günde ortalama 80-100 bardak kahve satıyorlar, etkinliklerde bu rakam iki-üç katına çıkıyor. İkinci bir minibüs ile Beşiktaş’ta da hizmet vermeyi planlıyorlar.

Minibüste taco ve kahve servisi


-Maslak’ta Dereboyu 2 Caddesi üzerinde duruyor.

-5 aydır hizmet veriyor.

-Sadece hafta içleri 7.30-19.00 saatleri arasında açık. Hafta sonları çeşitli etkinliklerde hizmet veriyor.

-Üçüncü dalga kahveler haricinde filtre kahve, latte, americano gibi sıcak kahveler ve ice latte, ice americano gibi soğuk kahveler; milkshake ve frappe var. Yazın limonata da oluyor. Kruvasan ve evde yaptıkları fıstık ezmeli ve çikolata parçalı kurabiye satılıyor. Paket halinde kahve çekirdeği de satıyorlar.

-Kahvelerde latte 8, americano ve filtre kahve 7 lira. Yiyeceklerden kruvasan 6, kurabiye 5 lira.

-En fazla talebi latte, americano ve filtre kahve görüyor. Bir de fıstık ezmeli, çikolata parçalı kurabiye için uğrayanlar var.

-Müşterileri çoğunlukla çevrede çalışan beyaz yakalılar ve yakındaki İTÜ’nün öğrencileri oluşturuyor.