Cumartesi Minimum sürede maksimum lezzet

Minimum sürede maksimum lezzet

13.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

14 Şubat’ta sevgilisiyle evde baş başa vakit geçirmek isteyenlerin atlamaması gereken önemli bir nokta da akşam yemeği. Dışardan sipariş vermek yerine sevgiliniz için mutfağa girmeyi düşünüyorsanız, Eataly’nin executive şefi Claudio Chinali’nin hazırladığı, yapımı basit ama leziz menüye göz atın.

Minimum sürede maksimum lezzet

BAŞLANGIÇ

Haberin Devamı

Deniz mahsullü çıtır hamur sepeti

Hazırlanışı: Baklava yufkalarını kızgın yağda kepçe yardımıyla kızartıp hamur sepeti şeklini veririz. Ayrı bir tavada zeytinyağı ve sarımsak ile kalamar, ahatapot ve karides eklenerek sotelenir. Acı sos için ayrı bir tavada kızdırılmış zeytinyağı içine pul biber katarak domates püresini koyarız, ortalama 3 dakika kavurduktan sonra deniz mahsullerinin üzerine dökeriz. En son hepsini hamur sepetinin içinde servis ederiz.

MALZEMELER

- 5 hazır baklava yufkası

- 40 gr benmari usulü eritilmiş yağ - Tuz

Deniz mahsulleri için

- 6 orta boy karides

- 1 kalamar - Zeytinyağı

- 1 ahtapot - 1 diş sarımsak

- Tuz ve karabiber

Acı sos için - 400 gr (1 kutu konserve domates)

- 1 taze acı biber ya da 5 gr pul biber - Tuz - Zeytinyağı

Haberin Devamı

- Kıyılmış maydanoz

ANA YEMEK

Fırında patatesli levrek

Hazırlanışı: Hazırladığımız balık filetosunun üzerini dilim dilim kesilmiş patateslerle kaplayarak fırın tepsisine yerleştiririz. Üzerine tuz, biber, kiraz domates ve zeytinyağı ekler, 180 derece fırında 20 dakika pişirerek servis tabağına alırız. Ayrı bir kapta şeker, limon, zeytinyağından oluşan sosu üzerine ilave ederiz.

MALZEMELER

- 1 levrek fileto (300/350 gr) - 1 patates
- 10 kiraz domates - Tuz, karabiber
- Zeytinyağı

Sos için

- 2 lime - 5 gr hardal - 50 ml zeytinyağı

- 5 gr şeker - Tuz, karabiber

TATLI

Marine edilmiş çilekli sütlü çikolatalı mus

Hazırlanışı: Kaynatılmış kremanın içine çikolata koyar, buz üzerine koyup çırparak soğutur ve mus halini aldırırız. İçine küp küp kesilmiş çilek, esmer şeker, limon suyu ve nane koyarız. Servis ederken üzerine deniz tuzu serperek sunarız.

MALZEMELER

- 100 gr sütlü çikolata

- 200 ml taze krema

- 3 gr deniz tuzu

- 250 gr çilek

- 30 gr esmer şeker

- Taze nane

- 1 limonun sosu

EVDE PİŞİRMEK İSTEMEYENLERE...?

Aşkınıza tanıklık edecek üç mekan

- Pesto Italiano’nun şömine bölümünde sevgilinizle baş başa romantik bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Kişi başı 150 lira.

- Batı Akdeniz mutfağından seçenekler sunan The Galliard’da romantik müzikler eşliğinde Sevgililer Günü kutlamanın ücreti kişi başı 195 lira.

Haberin Devamı

- Radisson Blu Hotel, İstanbul Ataköy’ün Sevgililer Günü paketi çiftlere business class odada bir gece konaklama, akşam yemeği, ertesi gün açık büfe kahvaltı, spa ve havuz keyfi vâdediyor. Fiyat 185 avro.

Minimum sürede maksimum lezzet