Cumartesi Moda moda söyle bana

Moda moda söyle bana

02.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Saflığın ve asaletin simgesi beyaz elbiseler, sezonun prenses trendine ayak uydurmak isteyenlerin favorisi olacak.

Moda moda söyle bana

Yaz mevsiminin vazgeçilmezi beyaz elbiseler bu sezon yine çok gözde. Ancak bu defaki beyaz elbiseler kabarık formları, fiyonk, çiçek gibi sevimli detayları ve zarif kesimleriyle adeta masal prenseslerinin kostümlerini andırıyor. Tabii beyaz elbiselerin yüzyıllardır saflığı, masumiyet, ve asaleti temsil ettiği yadsınamaz. Masal prensesi temasının bu yaz daha popüler olma sebebine gelince, bu trendin moda ve sinemanın etkileşiminden doğduğunu söylemek yanlış olmaz. Zira dün vizyona giren “Pamuk Prenses ve Avcı” son zamanların en merak edilen filmlerinden biri. Gerçi Charlize Theron’un kötü kalpli kraliçeyi, Kirsten Stewart’ın Pamuk Prenses’i canlandırdığı film alıştığımız Pamuk Prenses yorumlarına nazaran daha karanlık çünkü filmdeki Pamuk Prenses biraz maceraperest. Dolayısıyla seçimleri de daha koyu renklerden yana. Mart ayında vizyona giren bir diğer Pamuk Prenses filminde ise Julia Roberts ve Lily Colins oynuyordu. Yani iki filmin de bu kadar kısa zaman aralıklarıyla vizyona girmiş olması, prenses dalgasının neden hız kazandığını açıklıyor.

Haberin Devamı


Eğer siz yine de tercihinizi klasiklerden yana kullanıp bu yaz özel davetlerde prenses modasına ayak uydurmak isterseniz, uçuşan bembeyaz elbiselerden ve ışıltılı aksesuarlardan yardım alabilirsiniz.

Moda moda söyle bana

Londra’daki “Pamuk Prenses” balesinin kostümlerini Jean Paul Gaultier tasarladı.


Pamuk prenses baleyi de etkisi altına aldı

Prenses trendinden etkilenen bir diğer sanat dalı da bale. Şu sıralar Londra’daki Sadler’s Wells tiyatrosunda sahnelenen Pamuk Prenses balesi koreografisiyle olduğu kadar kostümleriyle de ilgi görüyor. Çünkü kostümlerin tasarımı ünlü Fransız modacı Jean Paul Gaultier’e ait.

Moda moda söyle bana

Mudo’dan kırmızı kurdele, Mavi’den bluz ve Topshop’tan sarı etek...

En sevimli prenses stili

Adı üstünde ‘pamuk’ prenses deyince insanın aklına beyaz elbiseli bir prenses geliyor elbette. Yine de sarı eteği, lacivert bluzu, fiyonklu kırmızı tokası ve kısa saçlarıyla çizgi Pamuk Prenses’in gelmiş geçmiş en sevimli ve zarif kurgu karakterlerden biri olduğuna şüphe yok.

Haberin Devamı

Moda moda söyle bana

Fabrika (solda) ve İpekyol’daki mini elbiseler daha çok genç kızlara hitap ediyor.

Moda moda söyle bana

Twigy’nin beyaz babetleri çiçek detaylarıyla zarif ve romantik.