Cumartesi Modanın gümüş yılı

Modanın gümüş yılı

08.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Modanın gümüş yılı

Yılbaşı davetlerinin artışıyla birlikte “parti sezonu” olarak anılan aralık ayı, sezonun en iddialı trendlerinden birini giymek için de ideal zaman. Gümüş renginin etkisiyle kış gecelerinde parlamaya hazır olun.

Haberin Devamı

Ünlü tasarımcılar metalik tonları uzun zamandır çok seviyor; onları bazen ‘70’li yılların disko trendlerine göre yeniden yorumluyor, bazen ‘80’lerin iddialı formlarıyla buluşturuyor, bazen de gözlerini tamamen geleceğe dikip fütüristik bir havaya sokuyor. Ama ilham hangi dönemden gelirse gelsin, özellikle söz konusu kış sezonu olduğunda podyumlar ışıldamaktan çekinmiyor. Uzun lafın kısası, “Lütfen üzerinizdeki metal eşyaları bırakarak geçin” uyarısı moda dünyasında geçersiz. Özellikle de yılbaşı davetlerinin arka arkaya düzenlendiği şu günlerde… Ancak aklınızda tutmanız gereken önemli bir nokta var o da bu kış gümüşün altından daha değerli olduğu. Yani uzun zamandır gardıroplarımıza hakim olan sıcak sarı tonlarını bir kenara bırakıp, biraz daha soğuk görünen metallere yatırım yapabiliriz. İşte, gecelerde yıldızlar kadar parlak olmanın en kestirme yolu.

Haberin Devamı

Modanın gümüş yılı

Geçmişten ışınlandı

Modanın gümüş yılı

Gümüş rengi moda sahnesinin başrolüne oturur da, taytlar yerinde durur mu? ‘80’li yılların metalik taytları da yeni sezonla birlikte geri dönüyor. Tom Ford defilesinde geniş omuzlu ceketlerle ve saç bantlarıyla eşleştirilen bu taytları yine gümüş rengi ayakkabılarla birlikte giymek serbest.

Modanın gümüş yılı

-Yalnızca boncuk işlemeleri değil püsküller de gümüşe çok yakışıyor. Dans pistlerindeki her hareketinizde sizinle birlikte dans edecek bir elbise isterseniz, püsküllü modellere de göz atın.

- Tepeden tırnağa gümüşe bürünmekten çekiniyorsanız imdadınıza her zaman olduğu gibi siyah yetişecek ve gümüşü anında daha ağırbaşlı gösterecek.

- Asimetrik kesimler özellikle gümüş rengi eteklerde kendini çok iyi gösteriyor. Bacaklarınıza güveniyorsanız neden olmasın?

- Geçtiğimiz yıllarda tasarımcılar farklı metalik tonları bir arada kullanmayı çok seviyordu. Ancak bu, 2018-19 Sonbahar/Kış sezonu için geçerli değil. İlle de gümüş, sadece gümüş!

- Parlak dokuları daha iyi yansıtma özelliğine sahip yumuşak materyaller, örneğin saten gece elbiselerindeki ilk tercihiniz olabilir. Ancak doğru aksesuarları seçmeye ve ‘gecelik’ görüntüsünden uzak durmaya özen gösterin deriz.