Cumartesi Mutlaka görün! 130 yıllık bir koleksiyon

Mutlaka görün! 130 yıllık bir koleksiyon

06.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nişantaşı’ndaki Galeri Işık, FMV Işık Okulları’nın 130’uncu kuruluş yıldönümü vesilesiyle, sanatçıların bağışladığı eserlerden oluşan Feyziye Mektepleri Vakfı koleksiyonunu sergiliyor.

Mutlaka görün 130 yıllık bir koleksiyon

Galeri Işık’ta şimdiye kadar sergilenen tüm sanatçıların eserlerinden oluşan koleksiyonda Burhan Doğançay’dan Hüsamettin Koçan’a, Sadi Diren’den İzzet Keribar’a çok sayıda usta ismin eseri bulunuyor. Sergi 28 Şubat’a dek görülebilecek.

Haberin Devamı

TAZE açılıyor

İMÇ’ye yolunuzu düşürün

İMÇ’de bulunan bağımsız sanat mekanı İMÇ5533’ün Protocinema’yla ortaklaşa yürüttüğü Proto5533 serisi kapsamında sunulan “Stereo-Gerçeklik”sergisi, sanatçılar Volkan Şenozan ve Deniz Tortum’un işlerini bir araya getiriyor. Ulya Soley’in küratörlüğünde düzenlenen sergi, internet sonrası sanatın bugünkü sorunlara nasıl baktığına odaklanıyor. Bu akşam açılacak olan sergi 27 Şubat’a dek sürecek.

Mutlaka görün 130 yıllık bir koleksiyon


Sergi kapsamında 20 Şubat’ta bir de konuşma düzenlenecek.

BİTMEDEN YETİŞİN

Abilere ablalara

SanatçıArdan Özmenoğlu’nun Ankara ve İstanbul’da eşzamanlı olarak iki galeride gerçekleşen ancak tek bir sergi olarak kurgulanan sergisi “Abilerim Ablalarım” 17 Şubat’a dek sürüyor. Ankara’da Galeri Siyah Beyazve İstanbul’da Öktem&Aykut’taki sergi, sanatçının görsel tarihimizde yer etmiş simgelere dair anlatımından oluşuyor. Bellek ve pop kültür üzerine düşünmek isteyenlere hitap ediyor.

Mutlaka görün 130 yıllık bir koleksiyon


Sanatçının “Üç Günlük Dünya” eseri.