Cumartesi Mutlaka görün! Hicivde amansız ressam

Mutlaka görün! Hicivde amansız ressam

02.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

AVRUPA’DA resim eğitimi alan, Türkiye’de uzun yıllar Milliyet’te çizim yapan, “İstanbul Ansiklopedileri”ni resimleyen bir kadın ressam: Sabiha Rüştü Bozcalı.

Mutlaka görün Hicivde amansız ressam

Salt Galata’da 28 Şubat’a dek eserleri izlenebilecek sanatçıyı, “İstanbul Ansiklopedileri”nin yazarı Reşat Ekrem Koçu’nun sözleriyle analım: “Kıymetli sanatkâr, (...) Kendisini özleten insanlardandır, hiciv sohbetinde amansız, taklit sanatında üstaddır diyebiliriz.”

Haberin Devamı

Bu sergi kaçmaz

Memet Güreli’nin atölyesinden resimler

Sanatçının özel alanı defalarca işlenmesine karşın halen güncel bir konu olarak yerini koruyor. Bu öznel konuyu bu kez ressam Memet Güreli ele alıyor. 14 Ocak’a kadar Bebek’te bulunan Evin Sanat Galerisi’nde görülebilecek “Olağan”adlı sergi, izleyicileri sanatçının atölyesi hakkında yaptığı resimleri izlemeye davet ediyor.

Mutlaka görün Hicivde amansız ressam


Sanatçının “Atölyeden” adlı işi.

Bitmeden yetişin!

Sıfır noktasından hareketle

İnsanlığın büyük düşler kurup büyük hayal kırıklıkları yaşadığı 20’nci yüzyılda, II. Dünya Savaşı sonrası ortaya çıkan ve her şeyi sıfırlayıp başa dönmemiz gerektiğini savunan en önemli sanat akımlarından ZERO, Emirgan’daki Sabancı Müzesi’nde... 10 Ocak’a dek görme şansınız olan “ZERO, Geleceğe Geri Sayım”adlı sergi, akımın önde gelen sanatçılarının eserlerine yer veriyor. 2015’in en önemli etkinliklerinden olan sergiyi görmedik demeyin!

Haberin Devamı

Mutlaka görün Hicivde amansız ressam


Sergide yer alan Otto Piene’ye ait eser.