Cumartesi “Müzik, ortam, kostüm, sunum değişse de sihir yıllardır hep aynı”

“Müzik, ortam, kostüm, sunum değişse de sihir yıllardır hep aynı”

19.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İllüzyon gösterileriyle gittiği her ülkede beğeni kazanan sihirbaz Jason Andrews’ın dün başlayan gösterisi 27 Ocak’a kadar Trump Towers’da meraklılarını bekliyor

“Müzik, ortam, kostüm, sunum değişse de sihir yıllardır hep aynı”

Jason Andrews, Amerikan kanalı NBC’nin “America’s Got Talent” yetenek yarışmasına katılarak ünlü oldu. Daha sonra “Believe It! Unbeliavable Magic” (İnan! İnanılmaz Sihir) isimli gösterisiyle Japonya, İngiltere, Çin, Kanada gibi ülkelere giderek dünyayı bir baştan bir başa dolaştı. Dün Türkiye’ye gelen illüzyonist 27 Ocak’a kadar Trump Towers’da sihir severlerle buluşacak...

İllüzyon’da son yıllarda hangi gösteriler revaçta?

Sokakta sihir her geçen gün daha da popüler hale geliyor. Sokakta sihir benim şovlarımda kullandığım sihir numaralarını farklı bir ortam ile değiştirerek bunları, düzgün tiyatro ortamı ve tiyatro seyircisine gerek kalmayacak şekilde sunuyor.

Haberin Devamı

Bazı seyirci nazik, bazıları gürültücü

Yapmaktan en çok keyif aldığınız gösteri ne?

İllüzyon şovumun tamamını sunmaktan çok keyif alıyorum. Şovum her şeyi kapsıyor; komedi, hokkabazlık, büyük illüzyonlar, harika müzik ve seyircilerle iletişim.

Hiç eskimeyen gösteri hangisi?

Genel olarak sihir... Bir gün bilim ve teknoloji, modern çağın illüzyonlarını açıklayabilecek düzeye gelecek ve o zaman sihrin çok farklı bir anlamı olacak. Yıllardan beri sihir aynı. Müzik, kostümler, ortam ve sunum değişiyor fakat illüzyonlar hep aynı kalıyor.

Dünyayı geziyorsunuz. Hangi ülkelerde, hangi gösterilerinize ne gibi tepkiler geliyor?

Seyirciler dünyanın her tarafında birbirinden oldukça farklı fakat hepsinin ortak bir noktası var. Hepsi sihiri çok seviyor. Bazı ülkeler çok sessiz ve nazikken bazıları çok gürültücü ve her şeyi alkışlıyorlar.

Haberin Devamı

İnsanlar en çok neyden etkileniyor?

Bazı izleyiciler hokkabazlık numaralarımı çok beğeniyor. Hiçbir sahne donanımı ve hile olmadan, sadece saf ve somut sihir.

Kadın izleyiciler neye, erkek izleyiciler daha çok neye reaksiyon gösteriyor?

Erkekler her zaman şovumdaki güzel kızlara bayılıyor. Kadınlar, izleyicilerle olan karşılıklı etkileşimlerimi çok seviyor. Şakalar ve komedi.