Cumartesi ne var ne yok

ne var ne yok

15.11.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Haftasonu dışarı çıkmak istiyorsunuz. Peki nereye gideceksiniz? Ne yapacaksınız? Bu haftasonu sizi hangi etkinlikler bekliyor? İşte cevabı...

ne var ne yok

müzik
Nilüfer gençlerle
Nilüfer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin lise ve üniversite öğrencileri için düzenlediği konserle
20 Kasım’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda. Öğrenciler konsere ücretsiz olarak girebilecek. Nilüfer eski şarkılarından ve yeni parçalarından oluşan bir repertuar sunacak.


Şeytan da bir melektir
Roma Uluslararası Piyano Yarışması’nda birinci olan Emre Şen, 19 Kasım Çarşamba akşamı Akbank Sanat’ta müzikseverlerle buluşacak. Saat 20.00’de sahneye çıkacak olan sanatçı F. Liszt ve S. Prokofieff’in piyano sonatlarını seslendirecek. Bilet fiyatları: Tam 10, öğrenci 5 YTL.


Murat Beşer’le Oldies But Goldies
Babylon’un klasikleşen partisi Oldies But Goldies’te DJ setinin başına Murat Beşer ve Mabbas geçiyor. İkilinin şarkı seçimleri Depeche Mode’dan The Cure’a, Duran Duran’den Snap’e uzanacak. Biletler Biletix’te. Fiyatı 39 YTL.

House müziğin temsilcisi
House müzik şarkıcısı Robert Owens The Hall’da. Biletler Biletix’te. Tam 30, öğrenci 25 YTL.

Nardis’te hafta sonu
Nardis’te bu gece saat 22.30-01.30 arasında piyanist, besteci, aranjör, eğitimci ve müzikolog
Janusz Szprot’un konseri var. Konserin giriş ücreti 25 YTL.

Airport’ta Roger Sanchez var
Grammy ödüllü DJ-prodüktör Roger Sanchez 21 Kasım Cuma gecesi Airport‘ta dans ettirecek. Malibu’nun düzenlediği partide iki DJ daha çalacak: Emrah ve Tarkan. Biletix’teki biletler 40 YTL.

Junior Boys’tan indie rock
Elektronik müzik dünyasının yakından tanıdığı Junior Boys Otto Santral’de. Adidas Originals’ın düzenlediği gecede Junior Boys, indie rock ile minimal techno’yu harmanlayacak.
Biletix’teki biletler 23 YTL.

Parti zamanı
Beyoğlu Asmalımecit’teki TOCC’un hafta sonu partileri devam ediyor. Bugüne kadar Murat Uncuoğlu, U.F.U.K gibi DJ’lerin çaldığı mekanda bugün Alican&Soner ve DJ Ergünözel’in performansları yer alacak.

ne var ne yok


etkinlik

Ücretsiz dans festivali
Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve İletişim Fakültesi’nin işbirliğiyle düzenlenen 3. Maltepe Dans Festivali, 17 Kasım Pazartesi günü 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’ndeki açılış akşamıyla başlıyor. Festival kapsamındaki etkinlikleri ücretsiz izleyebilirsiniz.
Tel: (0216) 626 10 50


Masal kahramanları D&R’larda
Kelime Yayınları tarafından yayımlanan “Kediler ve Fareler Mutfağı” kitabının karakterleri, Zorlu Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu oyuncuları tarafından D&R’larda canlandırılıyor. Kahramanlar bugün saat 16.00’da Cevahir Alışveriş Merkezi’ndeki D&R’da, yarın saat 17.00’de Suadiye D&R’da olacak.


Gülmeye çağrı
7. Bonus Uluslararası Komedi Filmleri Festivali 20 Kasım’a kadar sürecek. Biletlerinin 6 YTL olduğu filmleri, Beyoğlu Sineması, Cinebonus
G-Mall ve Alman Kültür Merkezi salonlarında seyredebilirsiniz. Bonus Card sahipleri filmleri yüzde 50 indirimli seyredebilecek. Alman Kültür Merkezi’ndeki gösterimler ise ücretsiz.

Tiyatroda bilimkurgu
Ünlü bilimkurgu yazarı Ursula Le Guin’in, aynı adlı eserinden tiyatroya uyarlanan “Atuan Mezarları” adlı oyun
18 Kasım Salı akşamı 20. ENKA Kültür Sanat Kış Etkinlikleri kapsamında tiyatroseverlerle buluşuyor. Biletler Biletix’te. Tel: (0212) 276 22 14


ne var ne yok


sergi

Fotoğraflarla AtatürkAlışveriş merkezi Viaport‘taki “Atatürk Fotoğrafları” sergisi yarın sona eriyor. Sergide siyah-beyaz ve renkli 25 fotoğraf yer alıyor.
Tel: (0216) 696 10 01


Keçeden heykellerGünnur Özsoy’un kendi adını taşıyan ve kök boyalarla renklendirip yassı çakıl taşı formuna soktuğu keçeden yapılma heykellerinin yer aldığı sergisi 30 Kasım’a kadar Bebek’teki Pg Art Gallery’de. Tel: (0212) 263 33 90

Çocuklar ve güvercinler
Ressam Handan Yüzbaşıgil’in çocuk, kadın ve güvercinleri resmettiği “Çocukça” isimli sergisini 5 Aralık’a kadar Ariyel Sanat Galerisi‘nde görebilirsiniz.
Tel: (0212) 296 99 79

Ercan’ın çalışmaları
Ressam Cansen Ercan’ın pastel boya çalışmalarının ve desenlerinin yer alacağı kişisel sergisi 26 Kasım’a kadar Harmony Sanat Galerisi‘nde. Tel: (0216) 553 21 67

Sonbahar müzayedesi
Portakal Sanat ve Kültür Merkezi’nin iki bölümden oluşan 2008 Sonbahar Müzayedesi
23 Kasım’da saat 15.00’te İstanbul Conrad Otel’de düzenleniyor. Müzayedenin ilk bölümünde usta hattat Emin Barın’ın hat koleksiyonu, ikinci bölümünde ise büyük ustalardan tablolar açık artırmaya sunulacak.
Tel: (0212) 225 46 37


Öğrenci işleri sergileniyor
Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarım Bölümü öğrencilerinin çalışmaları Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sanat Galerisi’nde. Sergi 30 Kasım’a kadar gezilebilir.
Tel: (0216) 483 90 00