Cumartesi Ne var, ne yok?

Ne var, ne yok?

30.08.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ne var, ne yok?

Ne var, ne yok



İş Sanat'ta hümanist resim sergisi
İş Sanat Parmakkapı Galerisi yeni sergi dönemini Yaprak Berkkan'la açıyor. Çingeneler, çocuklar ve figürlü peyzaj gibi temaların ön planda olduğu resim sergisini,
5-26 Eylül tarihleri arasında gezebilirsiniz. Adres: İstiklal Caddesi, Meşelik Sok., 2 / 2, Beyoğlu

Karate yaparak stresinizi atın
Tai Chi ve streching tekniklerini de kapsayan karateyle bedeninizi, enerjinizi ve zihninizi kullanarak iç huzura kavuşabilir, vücudunuzu sıkılaştırabilirsiniz. Bu amaçla The Marmara Gym, milli karate antrenörü Cengiz Deniz'in denetiminde gerçekleştirilecek karate çalışmaları başlatıyor. Bilgi için (0212) 251 46 96'yı arayabilirsiniz.

Vişneli günler
The Marmara İstanbul'un pasta şefi Halil usta eylül ayına özel olarak bir lezzet hazırladı. Çiğnedikçe ağızda eriyecek kadar hafif olan vişneli pastayı Cafe Marmara Taksim (0212 251 46 69) veya Cafe Marmara Suadiye'de (0216 302 87 52) deneyebilirsiniz.
Hilton İstanbul'da da ise vişneli günler başlıyor. Vişneli günler Lobby Lounge'da 1-30 Eylül tarihleri arasında devam edecek. Şef Anders Groenholm'un hazırladığı seçenekler arasında Rulis turşusu, köy peyniri ile hazırlanmış beze üzerine sote edilmiş vişne, marine edilmiş kekik, bal ve tava badem ile çeşnilendirilmiş, safir damlatılmış taze vişne ve kara orman pastası yer alıyor. Vişneli seçeneklerin fiyatları 8 ile 9 milyon 500 bin lira arasında değişiyor.

Bu sergi gemi severler için
Gemi Modelcileri ve Gemi Severler Derneği, Tepe Nautilius Alışveriş Merkezi'nde Türk ve dünya denizcilik tarihi için önem taşıyan gemilerin modellerini sergilemeye başladı. Genç kuşaktan başlayarak toplumun tüm kesimlerinde gemi ve deniz sevgisini yaygınlaştırmak için çalışan dernek bu sergiyle Türk denizcilik tarihine damgasını vurmuş deniz araçlarının ziyaretçilerle buluşmasını sağlıyor.
Türk denizciliği için önem taşıyan modeller arasında İstanbul'un Alamana Kayığı, İnebolu Kayığı, İzmir Kayığı, Şirket-i Hayriye'nin Tarabya ve Galata vapurları, eski taka ve çektirmeler dikkat çekiyor. Bunların yanı sıra tersanede taka yapımını gösteren bir model, çocuklar tarafından üretilen modeller, radyo kontrollü modeller, II. Dünya Savaşı'ndaki Japon donanmasının minyatür koleksiyonu ve dünya denizcilik tarihine geçmiş önemli modeller de ziyaretçileri bekliyor. 14 Eylül'e kadar sürecek sergi boyunca, ziyaretçiler dernek yetkililerinden modelcilik ve model yapımı hakkında bilgi alabilir, model yapımını ve radyo kontrollü modellerin gösterilerini seyredebilirler. n Tel: (0216) 339 39 29