Cumartesi ne var ne yok

ne var ne yok

04.10.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bugün ve yarın dışarı çıkma planları yapıyorsunuz... Peki nerede ne var? İşte hafta sonu rehberiniz...

ne var ne yok

müzik

Chelsea Otel için bestelenen şarkılar
Ghetto’da 10 Ekim’de Filmekimi programında da bulunan “Chelsea on the Rocks” filmine ithafen bir parti düzenleniyor. Partide Melis Danişmend, Bora Uzer ve Bedük gibi genç şarkıcılar Chelsea Otel’de kalanlar tarafından bu otele özel olarak bestelenmiş Leonard Cohen, Tom Waits, Bob Dylan gibi müzisyenlerin şarkılarını seslendirecekler.


Helldorado geliyor
11. Rock Station Open Air festivali bugün ve yarın ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Çim Amfi’de. Bugün Hayko Cepkin ve “A Drinking Song’’ adlı parçası Türk Milli Futbol Takımı’nın 2008 Avrupa Kupası’ndaki marşı olan Helldorado sahneye çıkacak. 

9-8’lik ritimlerle göbek atın
Studio Live Technik’teki Vur Patlasın Çal Oynasın partisinin sloganı sabaha kadar sınırsız göbek, 9-8’lik ritimlerle kurt dökmek. Gecede Selim Sesler’den Burhan Öçal’a, Mezdeke’den Shantel’e “oynak parçalar” çalınacak. 


Feridun Düzağaç İzmir’de
Feridun Düzağaç 10 Ekim’de İzmir Ooze Venue’ye konuk oluyor. Konserin Biletix’teki biletleri 28,50 YTL. 


Stephen Hough İstanbul’da
İngiliz piyanist Stephen Hough’un vereceği resital, 7 Ekim Salı günü saat 20.00’de Mustafa Kemal Merkezi’nde. 


DJ kabininde Murat Uncuoğlu varClub Elhamra’nın sezon açılış partisinde pikapların başına DJ Murat Uncuoğlu geçiyor. Biletler Biletix’te. Fiyatı 20 YTL. 


New York’lu gitarist Nardis Jazz Club’da
8 Ekim gecesi saat 21.30’da, New York’lu gitarist Dave Allen; saksofonda Tamer Temel, basta Kürşat And ve ritimde Ömercan Saka eşliğinde sahneye çıkıyor.
Tel: (0212) 244 63 27


ne var ne yok

Fazıl Say resitali
Fazıl Say’ın vereceği piyano resitali, 10 Ekim Cuma gecesi saat 20.00’da Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu’nda dinlenebilir. 



ne var ne yok



Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars SGM’deSabancı Gösteri Merkezi (SGM) sezonun ilk etkinliğinde Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars’ı ağırlıyor. Konser 8 Ekim Çarşamba gecesi saat 20.00’de başlıyor.





sergi


ne var ne yok

Ortaya karışık hayatlar
İngiliz Martin Parr’ın, metropol insanlarının gündelik yaşamını yansıttığı
156 eserden oluşan “Assorted Cocktail” isimli fotoğraf sergisi, 30 Ekim’e kadar santralistanbul’da görülebilir. Tel: (0212) 311 73 60

Nadide fermanlar da var
10’dan fazla hattatın katıldığı tezhip ve hat sergisi 15 Ekim’e kadar Derinlikler Sanat Merkezi’nde görülebilir. Sergide ayrıca III. Selim ve II. Abdülaziz’e ait nadide fermanlar da yer alıyor. Tel: (0212) 227 26 64

Balkan’ın yeni çalışmaları
Gökhan Balkan’ın soyut duvar heykelleri olarak tanımladığı yeni çalışmalarından oluşan “Ay Tutan Adam” adlı sergisi bugün Çukurcuma’daki Galeri Artist’te açılıyor. Tel: (0212) 251 91 63

İstanbul’un melankolik halleri
Özgür Çakır ve Sina Demiral’ın “Melankolistanbul” başlıklı seçkilerinde İstanbul’u melankolik bir gözle fotoğrafladıkları 40 siyah-beyaz eser var. Sergi, Antik Hotel’deki Antik Cisterna Sergi Salonu’nda 30 Ekim’e kadar gezilebiliyor. Tel: (0212) 638 58 58

16 sanatçıdan karma sergi
16 sanatçının eserlerinden oluşan ve Toprak Sanat Galerisi’nin düzenlediği karma resim sergisi, Bodrum The Marmara otelinde 20 Aralık’a kadar ziyaret edilebilir. Tel: (0252) 313 81 30



etkinlik


Fototrek’te belgesel fotoğraf semineri
Alexia Vakfı ile ortaklaşa düzenlenen fotoğraf seminerinde, belgesel fotoğrafın ve fotomuhabirliğinin önemi ve etiği tartışılıyor. 9-10 Ekim’de Fototrek Fotoğraf Merkezi’nde gerçekleşecek olan etkinlik için James C. Dooley, Vin Alabiso, Michele Stephenson ve Ami Vitale Türkiye’ye geliyor. Ücretsiz katılım için www.fototrek.com  adresinden kayıt yaptırabilirsiniz.