Cumartesi “Nilüfer’le aynı sahnede olmak mutluluk verici”

“Nilüfer’le aynı sahnede olmak mutluluk verici”

22.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rashit yeni albümü “İnsan Neslinin Sonu”nu bu ay piyasaya sürecek. Grup bu albümde Nilüfer, Nazan Öncel ve Göksel gibi üç önemli sanatçıyla düet yaptı

“Nilüfer’le aynı sahnede olmak mutluluk verici”

Oğuz Taktak, Tolga Özbey, Levent Özer, Orkun Tunç ve Bülent Kabaş’tan oluşan Rashit grubu önümüzdeki günlerde piyasaya sürülecek olan albümlerinde kendi şarkılarının yanı sıra Nilüfer, Nazan Öncel ve Göksel’le yaptıkları düetlere de yer verdi. Ghetto’daki albüm tanıtım gecelerinde de Nilüfer’le “Uzak Dur Ateşimden” adlı parçalarını sahnede birlikte söylediler Rashit grubunun üç üyesi ile yeni albümlerini konuştuk.

Bu albümde insanlığın kötü bir döneminde olduğumuzdan mı bahsediliyor, yoksa 21 Aralık’a bir gönderme mi var?

Tolga Özbey: Aslında albümün adı popüler kültürdeki herhangi bir küresel felaket senaryosundan gelmiyor. Albümün konsepti modern dünyanın, insanı insan yapan özellikleri ortadan kaldırdığı gerçeği ile ilgili. Sözleri yazarken bugüne kadar kullandığım sloganvari anlayışın yerini daha şiirsel bir anlayışa bıraktım çünkü anlatmak istediğim yok oluş simgesel bir yok oluştu.
Orkun Tunç: Sanıyorum herkes için ayrı bir anlamı olacaktır albümün. “İnsan Neslinin Sonu” deyince; ilişkilerin yok oluşu, aile kurumunun çöküşü, son yıllarda yaşadığımız şiddet olayları ve hayatımızdaki birçok şeyin kısır döngü halinde devam edişi ve yok oluşunu simgeliyor benim için.
Oğuz Taktak: Bir yandan da dünyanın hızlanan çığrından çıkışını tasvir ediyor bu isim. Gün geçtikçe epey hissedilir bir biçimde vahşileşiyoruz, insanlıktan çıkıyoruz.

Haberin Devamı

Albüm tanıtım konserinde Nilüfer de yer aldı. Albümle ilgili nasıl tepkiler aldınız? Geceyi biraz anlatır mısınız?

Orkun T.: Kendi yakın çevremiz, dinleyicilerimiz, basın mensupları ve sanat camiasından dostlarımızın bizlerle olduğu çok eğlenceli bir geceydi. Bizden önce Naim Dilmener ve Murat Beşer bizi kırmayarak DJ’lik yapıp set başında kendi arşivlerinden new wave, post-punk seçkileri çaldılar. Gecenin özel anı Nilüfer’in bizimle beraber olmasıydı. Onunla birlikte tekrar sahnede olmak inanılmaz mutluluk vericiydi. Harika bir ses ve harika bir insan.

Nazan Öncel bize çok destek oldu

Göksel, Nazan Öncel ve Nilüfer gibi isimlerle bir araya gelişiniz nasıl oldu? Hikayesini dinleyebilir miyiz?

Orkun T.: Bu isimler bizim için hep özel oldular. . Nazan Öncel bu albümde bize çok destek oldu.
Onunla uzun zaman konuşulacağını düşündüğümüz bir şarkı yaptık. Göksel’le albümün en özel şarkılarından birini söyledik birlikte.
Bu da sürpriz olsun, 60’ların Türk dinleyicisinin oldukça yakından tanıdığı bir şarkıyı yorumladık.

Haberin Devamı

Rashit’in önümüzdeki günlerde yapmayı planladığı şeyler neler?

Orkun T.: Güzel bir turne ile gitmemiz gereken şehirlere tekrar gitmeyi ve gitmediğimiz yerleri görmeyi, oralarda çalmayı çok istiyoruz.