Cumartesi ODTÜ’nün hocaları anlatıyor...

ODTÜ’nün hocaları anlatıyor...

21.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ve dünyanın sayılı üniversitelerinden biri olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) hocalarından artık herkes ders dinleyebilir

ODTÜ’nün hocaları anlatıyor...

Avrupa Birliği ve Türkiye’nin mali işbirliğiyle, ODTÜ tarafından tasarlanan İşçi ve İşverenlerin Kapasitelerinin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Yoluyla Geliştirilmesi Projesi” (BİLGEİŞ) uygulanmaya başlandı. Hatta bu konuyla ilgili “Kamu Spotları”, bir süredir TV kanallarında da yayınlanıyor.

Haberin Devamı

Engelliler de yararlanabilir

Amaç Türkiye’nin eğitim düzeyini artırmak. Bu amaç doğrultusunda ODTÜ hocaları 44 farklı ders içeriği üzerine videolar hazırladı. Üç saatte merak ettiğiniz konuyu izleyerek anlayabileceğiniz ücretsiz dersleri bilgeis.net adresinden izleyebiliyorsunuz. Bu üç saatlik dersleri tamamlayanlar ise ODTÜ onaylı sertifikalarını alabilecek.

Türkiye’de işçi ve işverenlerin teknolojiye uyumunu geliştirmek için hazırlanan proje hayata geçirilirken Ankara, İstanbul, Eskişehir, İzmir ve Gaziantep olarak belirlenen 5 pilot ilde üniversiteler, ticaret ve sanayi odaları, sürekli eğitim merkezleri, organize sanayi bölgelerinin işbirliğiyle eğitim ihtiyaçları belirlendi. Web tasarımından pazarlamaya, robotik programlamadan liderliğe, web sitesi geliştirmeden dijital fotoğrafçılığa 44 farklı dersle başlayıp 100 derse ulaşan bu projeyi hayata geçirmek için 3.4 milyon avroluk bir bütçe ayrılmıştı. BİLGEİŞ projesinde görme ve işitme engelliler için de altyazı ve ses seçenekleri bulunuyor.