Cumartesi Orwell’e gönderme

Orwell’e gönderme

27.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

PERA Müzesi, “Çiftdüşün: Çiftgörü” sergisini 6 Ağustos’a dek ağırlıyor. Sergi metin ve imge arasındaki çok yönlü ilişkiyi sorguluyor.

Orwell’e gönderme

Mutlaka görün

Haberin Devamı

Orwell’e gönderme

PERA Müzesi, “Çiftdüşün: Çiftgörü” sergisini 6 Ağustos’a dek ağırlıyor. Sergi metin ve imge arasındaki çok yönlü ilişkiyi sorguluyor. George Orwell’in “1984” romanında kullandığı “Çiftdüşün” kavramına bir gönderme yapan sergide aralarında Yuri Albert, Kader Attia, Hera Büyüktaşçıyan, Ali Kazma ve Sandra Gamarra’nın bulunduğu isimlerin eserleri yer alıyor.

Bitmeden yetişin

Keşif sergisi

İSTANBUL Rotary Kulübü Derneği tarafından düzenlenen sanat yarışmasını kazanan genç isimlerin eserleri Elgiz Müzesi’nde sergileniyor. 11 Haziran’a dek sürecek sergide Esra Oskay, Emirhan Eren, Sümer Sayın ve Hatice Akyüz’ün eserleri var. Sergi genç sanatçıları keşfetmek isteyenleri bekliyor.

Taze açılıyor

Selim Turan Emirgan’da

Haberin Devamı

SABANCI Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), 15. yılında; Sabancı Holding’in katkıları ve İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle Türk ressamlarını ağırlamaya devam ediyor. SSM, Feyhaman Duran sergisiyle paralel olarak şimdi de Türk sanat tarihinin önemli isimlerinden, ressam ve heykeltıraş Selim Turan’ın eserlerinin yer alacağı kapsamlı bir sergiye ev sahipliği yapacak. 29 Mayıs’ta açılacak “Tez, Antitez, Sentez” adlı sergi 13 Ağustos’a dek sürecek.