Cumartesi “Peeling için nar ekşisi!”

“Peeling için nar ekşisi!”

07.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İnci Soydan Güzellik Merkezi mutfakta kullandığımız doğal ürünlerden yaptığı bakım kürleriyle evde uygulanabilecek pratik formüller sunuyor. İnci Soydan: “Hatay’dan defne yağı, nar ekşisi; Antalya’dan susam yağı, Karadeniz’den özel çaylar getiriyoruz”

“Peeling için nar ekşisi”

Etiler’deki İnci Soydan Güzellik Merkezi tamamen doğal ve yenebilir malzemelerle yaptığı kürleriyle cilt bakımı uygulayan bir merkez. Hatta Gazi Üniversitesi tarafından “en iyi day spa” ödülü verilmiş. Kurucusu İnci Soydan’ın isteği
bu alanda vizyoner bir turizmciyle birlikte kendi spa kültürümüzü oluşturup bunu yurt dışına taşımak.

Haberin Devamı

Bakım kürlerinizde hangi malzemeleri kullanıyorsunuz?

Bütün mevsim meyve ve sebzelerini mevsiminde kullanıyorum. Kuru yemişlerin yağlarını, kendilerini kullanıyorum.

Malzemelerinizi nereden temin ediyorsunuz?

Türkiye’nin dört bir yanından, direkt köylüden. Hatay’dan defne yağı, nar ekşisi; Antep’ten menengiç; Antalya Serik’ten susam yağı; Siirt’ten bıttım yağı; Karadeniz’den özel yöntemlerle kurutulan, antioksidan özellikleri fazla olan çaylar gelir. Yiyeceklerin hem kabuğunu hem de içini ve çekirdeğini kullanıyorum.

Yaptıklarınız yenebiliyor mu?

Çoğu yenebilir ama bazen sabun veya kına koyuyorum, o zaman yenemiyor tabii. Yaptığım bakım birçok müşterime ilginç geliyor. Çünkü bana “Bu ne?” diye sorduklarında ağızlarına bir kaşık koyuyorum, “Hadi tadına bakın, acaba bu ne?” diye.

Haberin Devamı

“Sivilce için genelde bal kullanırım”

Makyaj temizlemek için de doğal formüller var mı?

Trabzon hurmasının yaprağını ve ayva çekirdeğinin jelini kullanıyorum. Bir ayvanın çekirdeğini yarım çay bardağı soğuk suyun içinde iki-üç gün tutunca kıvamlı bir hale gelir. Bunu hem serum hem nemlendirici gibi kullanabilirsiniz. Temizleme ürünü için de hurmanın dört-beş yaprağını bir su bardağı kaynar suda bir taşım kaynatıp soğumasını bekleyin ve bir ayvanın çekirdekleriyle birlikte bir bardak suda bekletin. Bu karışımı evimizde temizlik malzemesi yada saçlarımıza ve vücudumuza arındırıcı olarak kullanabiliriz.

Sivilce için nasıl bir bakım uygulanmalı?

Kişi senelerce tedavi görüp, netice alamayıp bana geldiğinde, 10 günlük 10 seans bakımı uyguluyorum ve ciltte bir yapılanma oluyor. Bu kişinin psikolojisinde de etkili oluyor. Malzeme olarak genellikle balı kullanırım. Nar ekşisi, karadut pekmezi, keçi boynuzu pekmezi ve tozu da çok güçlü antioksidanlar.

Evde küçük sivilceler için
bir şey yapabilir miyiz?

Nar ekşisine koyulan bir tutam tuz ve karbonat cildin peeling’ini yapacaktır. Devamında bir pamuğa biraz elma sirkesi döküp cildinizi onunla temizlerseniz iyi olur. Ayrıca 1 yemek kaşığı süzme yoğurt, 1’er çay kaşığı karbonat
ve nişasta karışımı da iyi gelecektir.

Haberin Devamı

Vücut sıkılaştırma için bir uygulamanız varmı?

Vücut inceltme ve daraltma programımız var. Hem kaslarda ve vücutta toparlanma sağlayan hem verdiği ısı ve ses dalgalarıyla hücreyi aktive edip yağ kütlelerinin çözülmesine yardımcı olan bir sistem. Bu sistemde tek seansta
1-3 beden arasında kiloya göre değişim olabiliyor. Ayrıca selülit için özel hazırladığımız yağlar
var. Fındık, susam yağı, ısırgan
otu yağı, limon yağı...

“At kestanesi cildi toparlar”

lCevizi oluşmaya başladığında alıp kavanozlara koyup üzerine yağ dolduruyorum ve kışın bu karışımı ciltte, vücutta ve saçta kullanıyorum.

lNar kabuğunun suyunu şampuanınıza bir yemek kaşığı kadar kattığınızda hem çok güçlü bir antioksidan olur hem de şampuanın kimyasalının zararını azaltır.

lDaha çok saç çıkması için ısırgan otunu blendırdan geçirip içine zeytinyağı ve limon veya biraz elma sirkesiyle karıştırabilirsiniz. İsteğe bağlı bir-iki diş sarımsak da konabilir.

lCilt toparlama için at kestanesini İpek bir fuların içine koyup yüze, dekolteye masaj yapıyorum.

Haberin Devamı

lHurmanın vücutta su tutma özelliği var. Yemenin dışında maskede de kullanılması cildin kurumasını önler.