Cumartesi Pekmezli iki seçenek

Pekmezli iki seçenek

21.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu hafta size, sofralarınızda farklı bir hava estirecek pekmezli iki tarif sunuyorum

Pekmezli iki seçenek

Tahin-pekmezi kim sevmez? Sevenlerden de Koska’yı kim bilmez! 108 yıllık geçmişiyle, 7’den 70’e herkes özellikle bu ürünü, bu markayla tanıdı. Bense bu hafta, Koska’nın bir projesinde çalışma fırsatını buldum.
Büyüklerimizden bize miras kalan, tarihi ise çok eskilere dayanan bu lezzet, günümüze entegre edilince harikalara yol açtı. Bitkisel protein ve yüksek lif kaynağı tahin ve içeriğindeki demir, kalsiyum ve mineraller nedeniyle çok değerli bir gıda olan pekmezle başlayan atölye çalışmamız lezzetli ürünler verdi.

Yenilikçiliğe davet
Tahin-pekmez ikilisi deyince aklınıza sadece tatlılar gelmesin. Pekmezli kinoa, tahinli patlıcan ve humus damak tadımızın alışık olduğu tatları günümüzle birleştirerek kurduğumuz sofraları aydınlattı. Ardından pekmez soslu kuzu sırtı ve tahinli keşkekle emek severleri yenilikçi olmaya davet ettik.
Bugün size organizasyon için hazırladığım iki tarif sunuyorum.

Haberin Devamı

MALZEMELER (2 kişilik)
l 300 gr kemiksiz kuzu sırtı
l 1 yemek kaşığı tereyağı
l 2 yemek kaşığı zeytinyağı
l 2 yemek kaşığı pekmez
l Tuz ve çekilmiş tane karabiber
Keşkek için
l 1 su bardağı buğday
l 2 su bardağı su
l 1 su bardağı sebze suyu
l 1/2 su bardağı tahin
l 2 yemek kaşığı tereyağı
l Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Pekmez soslu kuzu sırtı (tahinli keşkekle)

Hazırlanışı
l Tereyağı ve zeytinyağını orta ateşteki bir tavada ısıttıktan sonra pekmezi ilave edin ve karıştırın. Eti ilave edin. Yaklaşık 5 dakika bir yüzünü, 3 dakika da diğer yüzünü mühürleyin. Tuz ve çekilmiş tane karabiberle lezzetlendirin. Eti bir tepsiye alın ve 200 derecedeki fırında
15 dakika pişirin.
l Buğdayı bir gece önceden ıslatın, suyunu değiştirip yıkadıktan sonra süzün. Orta ateşteki bir tencerede 2 bardak suda haşlayın. Buğday suyunu çekince ocaktan alın ve ayrı bir tencereye koyun. 1 su bardağı sebze suyunu ekleyip iyice çektirin.
l Buğday sebze suyunu çektikten sonra ocaktan alın, tahini ilave edin ve iyice karıştırın. Arzu ettiğiniz miktarda tuz ve çekilmiş tane karabiber serpin. Tereyağı ekleyin ve karıştırın. Servis tabağına önce keşkeği alın. Keşkeğin üzerine eti yerleştirin. Sıcak servis edin.

Haberin Devamı

Pekmezli kinoa salatası

MALZEMELER
(2 kişilik)
l 1 su bardağı kinoa
l 1 su bardağı soğuk su l 1 kırmızı biber
l 1 yeşil biber
l 1 soğan
l 2 taze soğan
Sos için
l 1/2 su bardağı pekmez
l 1/2 su bardağı zeytinyağı
l Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Hazırlanışı
l Orta ateşteki bir tencerede 1 su bardağı suda kinoayı haşlayın. Suyu iyice çektirin ve kinoayı süzgece alın.
l Soğanın kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Kırmızı ve yeşil biberin çekirdeklerini temizleyin ve jülyen doğrayın. Taze soğanları da ince kıyım doğradıktan sonra bir kasede biber ve soğanla karıştırın. Kinoayı kaseye ekleyip karıştırın.
l Sosu için ayrı bir kapta pekmez, zeytinyağı, tuz ve tane karabiberi çırpma teliyle karıştırıp salatanın üzerinde gezdirin.

Captain’s spice

Haberin Devamı

Romu ve hafif bitter tatları sevenlere hitap eden bir kokteyl

MALZEMELER
l 6 cl Captain
Morgan Spiced
rom l 4 cl misket
limonu suyu
l 2 cl şeker şurubu
l 1 dilim taze zencefil l 10 cl Thomas Henry Spicy Ginger l Birkaç parça buz l Süslemek için zencefil ve bir-iki limon dilimi

Hazırlanışı
Taze zencefili hafifçe ezin; rom, limon suyu, şeker şurubu ve buz parçalarıyla birlikte şeykırda çalkalayın. Buz dolu uzun bir bardağa süzüp Spicy Ginger’ı ekleyin. Zencefil ve limon dilimleriyle süsleyin.

Yanında ne yemeli?

Bu kokteylle benim tercihim krema kıvamında bir yapıya sahip, tazesi makbul İtalyan peyniri stracciatella.