Cumartesi Podyumda “bombalayan” ceketler

Podyumda “bombalayan” ceketler

29.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Bomber” yani bombacı diye anılan ceketler; hırka ve sweatshirt karışımı şıklıkları ve rahatlıklarıyla 2014 ilkbahar/yaz sezonunun öne çıkanlarından...

Podyumda “bombalayan” ceketler

Motorcu ceketleri, okul takımı montları, sweatshirt’ler, hırkalar... Son birkaç sezondur bize “asilik, sportiflik ve rahatlık” temalı bu trendleri sunan moda dünyası bu defa hepsinin karışımıyla karşımızda: Bombacı ceketleri. Üstelik ilkbahar/yaz koleksiyonlarında bombacı ceketlerine yer veren tasarımcı sayısına bakılırsa, bu bombardımandan kaçış yok.
Bombacı ceketlerini hem ipek, tül gibi narin ve lüks kumaşlarla hem de neopren (dalgıç kıyafetlerinin yapıldığı malzeme), file gibi sportif detaylarla süsleyen markalar sayesinde bu klasiği hem gündüz hem de gece kullanmak mümkün. Marni, Barbara Bui, Erdem ve Jonathan Saunders’ın tasarımları çiçek desenleri ve aplikeleriyle feminen. Dries Van Noten ve Emilio Pucci’nin yarattığı modeller ağırbaşlı. Marc Jacobs, Stella MacCartney ve Milly’ninkiler ise atletik. İnce ve minik bombacı ceketlerini etek ve elbiselerin üzerine hırka yerine giyip ilkbahar stilinizi güncelleyebilirsiniz.

İlk kez I. Dünya Savaşı’nda giyildi
Uçuş ceketi olarak da bilinen bombacı ceketlerinin tarihi I. Dünya Savaşı’na dayanıyor. O yıllarda
bazı kokpitlerin tamamen kapalı olmaması, pilotlarda sıkı giyinme ihtiyacı doğurmuş ve bu ceketlerin uzun, kalın modelleri üretilmiş. Ardından sırasıyla II. Dünya Savaşı’nda, sonra da Amerikan Hava Kuvvetleri’nde kullanılan, ancak ısınan kokpitlerle birlikte stilleri de değişen bu montlar, 1950’li yıllarda Marlon Brando, James Dean gibi aktörlerin giymesiyle gençler arasında moda haline geldi. Ryan Gosling ise 2011’de rol aldığı “Sürücü” filminde giydiği modelle bombacı ceketi efsanesini yeniden beyazperdeye taşıyan isim oldu.

Haberin Devamı

Podyumda “bombalayan” ceketler

Alışveriş

Hem ofiste hem sokakta

- Koton’daki ceket, çiçek desenleriyle iki trendi birden yakalıyor. Fiyatı 79.99 lira.
- Sezonun öne çıkanı desenli modeller olsa da, ofis için düz ve doğal renkli ceketler ideal. Beymen Academia ceket 795 lira.
- Mango’daki ceketin fermuar detayları, sportif havasını güçlendirmiş. 139.99 lira.
- Pembe şeritleri ve zebra deseniyle dikkat çeken bu model Gipsy by Roman’dan. Fiyatı 279 lira.

Kısa kısa

Çocuklar için RENKli koleksiyon
AngelIna JolIe’nin yer aldığı Disney filmi “Maleficent”tan ilham alan Stella McCartney, yeni bir çocuk koleksiyonu hazırladı. 4-14 yaş arası kız ve erkek çocuklar için hazırlanan sekiz parçalık koleksiyonda tişört, eşofman, prenses kostümü ve sandalet var. Fiyatları 50-125 avro arası değişen parçaların satışından elde edilen gelirin yüzde 10’u evsiz çocuklara ev temin etmek için bağışlanacak.

Haberin Devamı

Çabasız güzel
Şimdiye kadar Alexa Chung, Rita Ora gibi stil ikonlarıyla çalışan ayakkabı markası Superga, yeni sezon elçisi olarak İngiliz model
ve oyuncu Suki Waterhouse ile anlaştı. Son günlerde adı Bradley Cooper ile yaşadığı ilişkiyle de anılan Waterhouse, kişisel stiliyle markanın “çabasız şıklık” anlayışına uyduğu için seçilmiş.

Uçuşa geçti
Altı yıldır Miss Dior el çantasının yüzü olan Marion Cotillard, markanın yeni reklam kampanyası için trambolin üstüne çıktı.
38 yaşındaki zarif oyuncu fotoğraflarda havada süzülüyor gibi görünüyor.