Cumartesi Podyumda folklorik hareketler

Podyumda folklorik hareketler

07.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ünlü markaların farklı kültürlere ait detaylardan ilham alarak hazırladığı tasarımlar, Sonbahar/Kış sezonunda etnik rüzgarlar estiriyor. Bu trende kayıtsız kalmayın

Podyumda folklorik hareketler

Bohemliği ifade eden trendler, son birkaç sezondur pek çok defa şekil değiştirerek karşımıza çıktı. Tasarımcılar kimi zaman ‘70’li yıllardan ilham aldı; bol paçalarla, tuniklerle o yılların festival stillerine, çiçek çocuklarına gönderme yaptı. Kimi zaman da çiçek desenleri, uçuş uçuş kumaşlar, uzun elbiselerle romantik karakterlere özgü bir bohem dünya sundu koleksiyonlar. Bu defa hem hepsini bir araya getiren, hem de hepsinden daha daha çarpıcı duran bir trend var karşımızda. Siz de farklı kültürlere ait etnik desen, materyal ve detayları şaşırtıcı biçimlerde buluşturan Etro, Alexander McQueen, Gucci, Naeem Khaan ve Maison Martin Margiela’dan ilham alarak kışı daha renkli bir stille karşılayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Podyumda folklorik hareketler

Alışveriş

Yalnızca etnik değil aynı zamanda romantik de olmak isteyenler için, Anna Sui bluz 553 avro.

Mango’daki etnik işlemeli eteği diz üstü çizmelerle kombinleyerek ona modern bir hava katabilirsiniz. Fiyatı 179.99 lira.

Bu trende pratik bir şekilde uyum sağlamanın en iyi yolu rengarenk, püsküllü küpelerden geçiyor. Zara’daki küpe 59,99 lira.

Stil ipuçları

Tepeden tırnağa etnik desenli kıyafetlere bürünmekte sakınca yok ancak halk oyunları ekibindenmiş gibi durmamak önemli. İşin püf noktası etnik kıyafetlerle modern ve sade aksesuarlar kullanmaktan geçiyor.

Püsküller, yapay kürkler ve ışıltılı brokarlar etnik desenlere en çok yakışan detaylar.

Siyah, kahverengi ve beyaz gibi natürel tonlar etnik görünümlerin vazgeçilmezi. Fakat bu sezon işin içine canlı renkler de giriyor. Daha çarpıcı bir görünüm için; içinde kırmızı, pembe, yeşil ve mavinin olduğu parçaları tercih edin.

Haberin Devamı

Uzun etnik etekleri bilekte biten botlarla, mini etekleri ise diz üstü çizmelerle kombinleyebilirsiniz.