Cumartesi Podyumlarda sarı ışık yandı

Podyumlarda sarı ışık yandı

11.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

2017 İlkbahar/Yaz sezonunun rengi, iyimserlik ve enerji aşılayan sarı. Gardırobunuzu güncellerken bu trende ‘sarı’lmayı unutmayın

Podyumlarda sarı ışık yandı

Özlediğimiz güneşin, ferahlatan limonların, güzel kokulu mimozaların rengi... “Sararıp solmak” deyimi, 2017 İlkbahar/Yaz sezonu için geçerli değil. Çünkü tasarımcıların uçuş uçuş elbiseleri daha da çekici göstermek için kullandığı bu renk, şimdi soldurmak yerine içimizdeki güçlü enerjileri açığa çıkarıyor. Aslında bu trendin, geçtiğimiz kışa hakim olan pembeyle aynı mesajları taşıdığını söylemek mümkün. Çünkü hardaldan buğdaya, altından limoniye kadar pek çok farklı tonu olan bu renk, her halükarda iyimserliği ve neşeyi çağrıştırıyor. Gardırobunuzu güncellerken ilkbahara güçlü bir giriş yapmak isterseniz; Lacoste, Creatures of Comfort, Jason Wu ve Salvatore Ferragamo defilelerinden ilham alın. Bu defa sarı çizgiyi geçmek serbest!

Haberin Devamı

Öncüsü Beyonce

Beyonce, geçtiğimiz nisan ayında çıkardığı “Lemonade” albümünün ilk video klibinde giydiği fırfırlı Roberto Cavalli elbisesiyle bu trendin öncüsü oldu desek yanlış olmaz. Zira klip yayınlandıktan kısa bir süre sonra elbise modaya dair tüm internet sitelerinde konuşulur oldu ve pek çok marka benzerlerini üretti. Ana teması Jay-Z’nin büyük annesi Hattie White’ın 90’ıncı doğum gününde yaptığı konuşmadan esinlenilerek hazırlanan albüm, bir kadının kendini tanıma sürecini anlatıyor. Hattie White yaptığı konuşmada “Hayatımda inişler ve çıkışlar oldu fakat ben her zaman kendimi yukarıya çekecek gücü buldum. Bana limonlar servis edildi, ben de limonata yaptım” demiş. Sarı bir elbisenin taşıyıp taşıyabileceği en güzel mesaj bu olabilir mi?

Haberin Devamı

Podyumlarda sarı ışık yandı

Alışveriş

Mango’nun yeni koleksiyonu “Commited” doğa dostu materyallerle tasarlandı. Organik pamuklu, sarı elbise hem rengi hem de dokusuyla ilkbahara çok yakışacak. Fiyatı 139.99 TL.

Renkli boncuklarla sarı elbiselere neşe katabilirsiniz. Twist’teki küpeler 29.00 TL

Sarıyla yeşilin büyük aşkını bilmeyen yok. adL’deki yaprak desenli ayakkabılar her adımda egzotik bir şıklık vaat ediyor. 129.90 TL.

Kusursuz uyum için sarı elbisenizi, altın rengi sapları olan güneş gözlükleriyle tamamlayın. Prada’nın Ornette koleksiyonundaki bu model 950 TL.

ipuçları

Bu enerjik rengin iyi anlaştığı pek çok başka renk var. Retro bir etki için kırmızı ve maviyi, çarpıcı bir kontrast yaratmak için moru, sezonun bir diğer trendini yakalamak içinse pembeyi kullanabilirsiniz.

Saç ve ten renginiz açıksa, pastel tonlu soluk sarılardan uzak durun ve turuncuya çalan güçlü sarıları tercih edin.

Kalın çizgiler, puantiyeler, pötikareler neşeli sarıyı geometriyle buluşturup daha da iddialı göstermek için en ideal desenler.

Bu trendi ofis stilinize de uyarlamaktan çekinmeyin. Elbiselerin en iyi alternatiflerinden biri de koyu sarı pantolon takımlar. Hem ciddiyeti artırmak hem de sıkıcı görünmemek için tişörtle kombinleyebilirsiniz.

Sarı aksesuarları seviyorsanız, sarı ayakkabı ve çantaları sarı kıyafetlerle aynı anda kullanmaktan kaçının.